Tribuna
AFF
Pe urmele lui Hermann Oberth. Pavilionul Clinicii Dermato – Venerologie, unde s-a născut Părintele zborului spațial, a fost reabilitat
Pe urmele lui Hermann Oberth. Pavilionul Clinicii Dermato – Venerologie, unde s-a născut Părintele zborului spațial, a fost reabilitat
© Razvan NEGRU

O nouă clădire a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, astfel încât, în scurt timp, va putea oferi condiții optime de cazare și tratament pentru 26 de pacienți.

Clădirea, pe frontispiciul căreia se menționează faptul că, pe 25 iunie 1894, aici s-a născut Hermann Oberth, cel care avea să devină „Părintele zborului spațial”, adăpostește 8 saloane, 4 cabinete medicale, două săli de tratament, o sală de intervenții.

Lucrările au fost executate de firma sibiană „Balor Cons” SRL, în clădirea reabilitată putând fi tratați 25 de pacienți în regim de spitalizare continuă și unul în regim de zi.

„Pe lângă lucrările de reabilitare, amenajare interioară și eficientizare termică, am reușit să creăm pacienților și personalului angajat noi facilități: instalație de climatizare, platformă elevatoare pentru persoanele cu dizabilități, sistem de comunicație pacient – asistent, toalete în fiecare salon, sisteme de securitate și alarmare la incendiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Valoarea investiției este de 3,58 milioane lei (fără TVA), din care 2,54 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, 561,8 mii lei contribuția Consiliului Județean Sibiu și 476,5 mii lei fonduri alocate prin Agenda de Sănătate a Municipiului Sibiu.

Lucrările au vizat înlocuirea acoperișului, a tâmplăriei interioare și exterioare, aplicarea de tencuieli speciale la exterior, finisaje conforme normelor medicale la interior (podea și tapet din PVC tratat împotriva microbilor și bacteriilor), instalații noi de încălzire, apă, canalizare și electricitate.

„Prin toate investițiile pe care le realizăm, urmărim să reducem consumul de energie primară, fie că ne referim la gazul metan sau la energia electrică furnizate prin rețelele publice. Clădirea Secției Clinice Dermato-Venerologie va consuma cu 30 % mai puțină energie din aceste surse convenționale, iar 16 % din necesar va proveni din surse regenerabile”, a mai declarat Daniela Cîmpean.

Adresabilitatea specializării dermatologie  - venerologie este una ridicată, printre pacienți numărându-se persoane atât din județul Sibiu cât și din județele Brașov, Alba și Vâlcea.

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU


comentarii
4 comentarii

Alta a fost clădirea in care s-a născut Hermann Oberth. Aceea a fost demolata si atunci s-a mutat placa memoriala pe cladirea de lângă.
Nicolae P.
31.05.2023 07:28
Cladirea in care s-a nascut Oberth exista si astazi. Placa este amplasata aiurea, cand s-a nascut Oberth pe acest loc nu era nimic. Istoricii locali bat campul
sibian
31.05.2023 08:55
ati si renovat ceva...hai sa fim seriosi!!!
un sibian
31.05.2023 09:21
Eu știam că Hermann Oberth s-a născut lângă Turnu Sfatului , deasupra magazinului ,, Curtea de Fier,,
Un lucru e sigur : Hermann Oberth s-a născut în Hermannstadt !!
Sile
31.05.2023 14:16
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA