Tribuna
PNL
Pe Spartacus încă mai e pandemie? Să ştim, dom-le, ca să ne ferim...
Dumitru CHISELIŢĂ
1628 vizualizari
Pe Spartacus încă mai e pandemie? Să ştim, dom-le, ca să ne ferim...
© Dumitru CHISELIŢĂ

Oricum am întoarce-o şi ne-am face că plouă, măsurile luate sub pretextul prevenirii limitării şi alte alea ale lui Covid ne-au afectat pe toţi şi greu pot fi uitate, mai ales cele care efectiv făceau mişto de inteligenţa ta. Ca "declaraţia pe proprie răspundere" când mergeai după pită, închisul în casă, interzicerile pe timp de noapte, odiosul certificat verde, inutila scanare a temperaturii, masca în aer liber, gardul de la Mall sau de la concerte şi alte fest-uri. Ca să nu mai pomenim de segregarea clară vaccinat-nevaccinat şi campania de ură oficializată împotriva celei de-a doua categorii. 
De aceea, când s-a terminat cu boala aceea din care majoritatea care au făcut-o au scăpat totuşi vindecaţi, am rămas cu o amintire de neuitat şi cu convingerea că multe măsuri au fost ori doar ca să fie, ori că s-a făcut un superb experiment social. Şi ne-am bucurat, cu furie, că s-a terminat. Şi am promis că nu vom uita multe, că nu e de uitat. 
Poate de aceea încă ne mai amuză autocolantele cu "purtaţi mască", panourile care te învaţă cum să te speli pe mâini, liniile de "distanţare socială" încă rpmase pe pardoseala unor magazine, afişuleţele cu ne vaccinăm ca să jucăm sau alte urme ale perioadei aberante ce a debutat acum trei ani pe vremea asta. 

O MARE surpriză am avut-o însă pe strada Spartacus. Nu o surpriză, ci o întoarcere în timp. La şcoala de pe numita stradă (unde am făcut în a V-a "atelier" de tâmplărie, ca să vă mai dau din casă), la intrare încă tronează un panou care te învaţă să fii "responsabil". 
Adică să te speli pe mâini, să nu scuipi sau să strănuţi, să nu duci mâna la ochi, să dezinfectezi orice, să nuştiuce cu mingea de rugby (asta nu am priceput-o) şi să suni la 112 din diverse motive. În plus, eşti îndemnat (ca elev?, ca vizitator?) să păstrezi traseul marcat şi mai ales să păstrezi distanţa aia de doi metri între tine şi alte persoane vii. 
Deci ori e încă molimă pe Spartacus, ori ar fi cazul să ia chestia aia de pe gardul şcolii. Totuşi, a trecut cam mult timp de la "liberarea" de pandemie deşi se putea cu un nimim efort, să se renunţe la aşa ceva, mai ales ca e spre stradă şi vede tot rumânul. Dacă e greu, vin eu cu un patent, într-un sfert de oră e gata. Sau trebuie aprobare specială? Proiect cu studiu de fezabilitate şi licitaţie?
Cu ocazia aceasta cineva are şi răspunsul mai pe larg la întrebarea "ce aţi pozat"? Că bănuiesc că ce am zis atunci nu a fost nici complet, nici mulţumitor. 






comentarii
14 comentarii

Tu și patentul, baba și pistolul.
20.03.2023 07:42
Nu stiu cum a reusit pandemia sa ne cizeleze si pe noi, parca altfel stai langa oameni care stranuta si acopera cu ceva stranutul ala, sau poarta masca daca sunt raciti, mai pastreaza si ei distanta la casele de marcat, ca inainte iti respirau in ceafa, e un lucru bun o reamintire a unui normal care la altii exista de mult.
Rarara
20.03.2023 07:53
Degeaba incercam sa-i convingem pe antivaccinisti ca totusi a existat pandemie si unii dintre noi s-au imbolnavit si au murit. Chiar cu argumente nu avem sanse. In anul 2020si 2021 cazurile de imbolnavire cu gripa severa au fost cele mai putine, pentru ca lumea purta masca. Formele grave de boala si decesele au devenit tot mai putine ,din cauza vaccinarii in masa mai ales in tarile civilizate.
Urmarile nefaste ale vaccinurilor si care duc la moarte subita la tineri sunt ''fake'' si sunt postate de troli , un caz avem aici, care semneaza ''sibian".
Au fost cateva cazuri de tineri care au murit ,subit, dar, erau doar trecuti prin boala si nevaccinati.
George
20.03.2023 14:16
Incredibil. Nu pot sa va spun cat de mirat sunt sa citesc comentariile postacilor vaccinisti. Atata prostie nu mi-am imaginat niciodata ca poate exista in capu' unui om care cat de cat se poate exprima in scris, deci a facut 4 clase primare.
Trotinele parcarte regulamentar, botnita pe figura, privirea fixa si pierduta, inexpresiva precum a sectarilor fanatici. Sa nu cumva sa indraznesti sa tusesti sau sa stranuti, ca sar pe tine sa te ucida. Zombii acestei lumi astia sunt. Vaccinistii. Astia sunt dusi, nene. Gata. Nimic nu-i mai scoate din universul lor paralel.
eu
20.03.2023 17:29
Georgele, tu esti Gheorghita mai baiatule? Ala cu rujul si cu capmania de vaccinare? Bai, gata...s-a terminat pLandemia. Poti iesi din transa.
Cica prin Filipine au prins un soldat japonez, care traia prin jungla si care dupa 30 de ani de la terminarea razboiului, inca lupta. Nu a crezut ca s-a terminat razboiul nici cand i-au spus oamenii si i-au aratat fotografii. A trebuie sa vina personal Ministrul Apararii din Japonia pentru a-i spune oficial ca razboiul s-a terminat.
La fel si tu, Gheorghita, sau Georgele, pana nu vine Rafila sa iti comunice oficial, nu crezi nimic, fratioare :)))
Tu inca lupti cu carcalacul, cu mastile si cu izolarea. No asta treaba...ce coeficient de inteligenta ai fratica? Trebuie sa fii tare destept.
tot eu
20.03.2023 17:37
Dar ce-ati cautat dle pe str, Spartacus? Ati fost pe teren, in interes de serviciu?
20.03.2023 19:48
I-auziti domnule Chiselita! Ce ati cautat pe strada Spartacus? Ati avut permis de trecere pe acolo? Ati cerut voie de la userimea si progresimea trotinetista? Cum ati indraznit sa circulati pe strada Spartacus fara sa mentionati si sa publicati adeverintele necesare pentru acces in zonele controlate de vaccinisti?
Astia vorbesc de parca ar fi enclava musulmana, ca in occident. Zona NO-GO.
D'ale Carnavalului
20.03.2023 21:03
Intreb pt. un prieten, bre! Stiu ca redactia Tribuna si Sevisul sunt cam departe de str. Spartacus. De-aia m-am mirat cum de-a ajuns in zona...
@D'ale carnavalului
21.03.2023 07:57
@eu este cazul sa te mai destepti si tu, doar idiotii neaga pandemia si binefacerile vaccinarii. Distantarea si purtarea mastii in caz de viroza si/sau pandemie tine de civilizatie si bun simt. Degeaba se mira herr Chisalita...
Mihai
21.03.2023 09:27
Mihaita copilas, pune dragul meu manuta pe carte si studiaza puiule. Cele mai mari asociatii medicale din lume au fost impotriva asa zisului vaccin anti-covid. Unii dintre cei mai mari specialisti in imunologie au declarat ca aceste vaccinuri sunt adevarate arme biologice si ca sunt facute pentru a ucide oameni.
Eu te cred ca din comoditate sau pur si simplu din lene, nu ai chef sa studiezi problema. Este mai simplu sa asculti ce iti spune Arafat sau Rafila. Daca doar atat te duce pe tine mintea, nu am ce sa iti fac. Asa sunteti voi astia cu trotinete. Mandri si prosti.
Mandria va impiedica sa ascultati alta parere iar prostia va impiedica sa realizati ceea ce este evident pentru marea majoritate a lumii.
@ Mihai
21.03.2023 16:52
Nu scuipați în sus ! Păstrați cerul curat !

Nu spargeți becurile ! Contravenienții vor fi lăsați pe întuneric !
ThisCatHasClaws
21.03.2023 17:26
Gata cu măștile, ele aparțin trecutului negru, demult uitat.
Putem iar să tușim în fața oricui, să împroșcăm cu bale ,colocvial.
Să amușinăm prin autobuze persoanele netrecute pe sub dușuri , din motiv de economie la factura de apă caldă...
Oaie si ai sai
21.03.2023 17:38
Bai garabetilor, daca nu va simtiti in siguranta aici in Romania, fara masca, va invit sa emigrati in China. Acolo aveti si masti aveti si izolare. De vaccinat va vaccineaza partidul. Cumparaturi se fac o data pe saptamana. O persoana cumpara pentru toata scara.
Si gata cu balciul. Nu va place in libertare, mergeti sclaveti in comunism. Scapam si noi de trotinestii astia nenorociti, scapati si voi in cusca comunista. Noi vom fi fericiti ca am scapat de voi, voi veti fi fericiti ca nu detineti nimic, toata lumea va fi fericita. Sa va traiasca Klaus Schwab care v-a eliberat din teroarea hotararilor luate personal si v-a binecuvantat cu hotararile luate de el in numele vostru.
USRei-elgebetei, tot pe dos le faceti bai!
22.03.2023 07:43
Pe Spartacus, comedie ! / Ne aflăm în pandemie !
Biperiden Akinetoniu
22.03.2023 17:10
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA