Tribuna
Sevis
Păzea, cad soluţii! "Să luăm o clasă profesională de la oraș și s-o lipim de școala generală pe care o avem în satele noastre!"
Păzea, cad soluţii!

După ce a găsit (le)ac de cojocul copiilor cu cerinţe speciale, ministrul Educaţiei a scos la aerisit şi abandonul şcolar. Să-l scuture de praf şi din ruşinea care e să-l treacă clasa, să-l ducă la şcoală, să-i arate că la ore nu e chiar aşa de rău.

Şi fiindcă o primenire de primăvară nu poate fi efectuată fără un dereticărai pe măsură, entuziasmul ministrului a nimerit iar la raionul cu SF-uri lângă raftul cu utopii, majoritatea de colecţie.
Adică: primarii de comune să sprijine Ministerul Educaţiei prin înfiinţarea de clase profesionale. La sat. Asta le-a cerut Ecaterina Andronescu primarilor la Adunarea Asociaţiei Comunelor din România. 

  • "Acolo unde dvs. considerați că cei care pleacă din sat spre clasa a IX-a într-o școală profesională sau într-un liceu la oraș ar putea să rămână în sat – să luăm o clasă profesională de la oraș și o aducem acolo și o lipim de școala generală pe care o avem în satele noastre. În felul acesta profesionalizăm local acești copii pe care dvs. să îi aveți acolo", a declarat ministrul Educației.

Vestea proastă e că Andronescu a părut absolut serioasă când a venit cu această soluţie cu care vrea să stârpească abandonul şcolar.

  • "Dacă tot vorbim de școlile din mediul rural, vă adresez rugămintea să ne sprijiniți să reducem abandonul școlar. Și acolo unde dvs. considerați că cei care pleacă din sat spre clasa a IX-a într-o școală profesională sau într-un liceu la oraș ar putea să rămână în sat – să luăm o clasă profesională de la oraș și o aducem acolo și o lipim de școala generală pe care o avem în satele noastre. În felul acesta profesionalizăm local acești copii pe care dvs. să îi aveți acolo și cred că este foarte important lucrul acesta", a precizat Andronescu în faţa primarilor prezenţi. 

Statisticile arată că 25% dintre copii renunţă la şcoală după clasa a VIII-a, însă acest "detaliu" nu i-a prea îngrijorat pe miniştrii de la Educaţie, fie că s-au numit Daniel Funeriu, Remus Pricopie, Adrian Curaj, Liviu Pop sau Ecaterina Andronescu. În 2016, fostul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, spunea că cea mai bună soluţie e ca învăţământul obligatoriu să fie încheiat în clasa a VIII-a. 
Noua opinteală prezentată drept soluţie de Andronescu e cel mai recent semn că bulibăşeala continuă şi că n-are de gând să abdice prea devreme.
Cât despre învăţământ, dacă ne-a uluit atâta timp cu repetenţiile şi habarniştii lui, de ce să nu ne uluiască şi-n continuare cu încă o corigenţă, nu? 

 

comentarii
1 comentarii

Dna joaca nu intr-un s.f., ci intr-un horror! Dna ministra, nu toata lumea trebuie sainvete crte, e nevoie si de gunoieri, de sapatori, de pikameristi...
19.02.2019 21:34
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia