FITS 2024
Tribuna
Patru zile cu Omul-Circ, la FITS
Andra MARINESCU
2773 vizualizari
Patru zile cu Omul-Circ, la FITS
© Martin Pelikan
Sibieni, "În aplauzele voastre... Omul-Circ!". Acesta este titlul spectacolului pe care David Dimitri îl va aduce în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Reprezentațiile sale vor avea loc la Baza Hipică din Sibiu, de pe strada Vasile Aaron nr. 20.


"Dedicăm patru zile de festival unuia dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri, inițiativă pe care FITS intenționează să o aplice și în următorii ani, cu alte companii similare. Este un cadou oferit de festival comunității sibiene și nu numai, fiind primul spectacol de acest gen care are loc într-un cort de circ", spun organizatorii FITS.
„În aplauzele voastre... Omul-Circ!” este un spectacol de circ contemporan creat și interpretat de un singur om, fără animale și fără alt suport de scenă, fiind o combinație inovatoare de acrobații, mers pe sârmă, muzică și trapez. Prestația sa poate fi asemuită cu manifestul unui artist „de un talent nebun”, așa cum spunea Maurice Béjart, dar care vrea să interpreteze cel mai îndrăzneț spectacol de circ din toate timpurile. î
Artistul este un acrobat al sforii întinse, apreciat internațional pentru stilul unic prin care-și execută momentele. Fiind absolvent al Școlii de Circ din Budapesta și fost student al renumitei școli de dans Juilliard, a creat adevărate dansuri pe sârmă, aclamate în săli de spectacole din întreaga lume, precum Cirque du Soleil (Canada), Big Apple Circus (New York), Circus Knie (Elveția) sau Metropolitan Opera.


"Încerc să recreez un circ executat de o singură persoană: eu"


David Dimitri vorbește cu drag despre ceea ce face și este mândru de unicitatea pe care o oferă tuturor spectatorilor săi:

  • „Încerc să recreez un circ executat de o singură persoană: eu. Din orașul în care locuiesc, iau tirul pe care îl conduc singur, mă duc în orașul în care urmează să-mi instalez cortul și mă apuc de treabă. Eu sunt singurul actor și tot eu sunt și regizorul, muzicianul, tehnicianul, îngrijitorul... sunt omul-circ! Îmi place această autonomie, îmi place că nu depind de nimeni. Ceea ce fac este o colecție a tot ceea ce am învățat în circ, adaptat la un nivel teatral. Îmi place că sunt aproape de oameni, joc aproape de ei, am un dialog cu ei și îi invit în lumea mea. Poți face magie aici. Este mereu o provocare să merg pe sârmă la înălțime. E ca și cum mi-aș părăsi casa și aș merge către cer”.

Spectacolele din cadrul FITS vor avea loc joi, 15 iunie, și vineri, 16 iunie, de la ora 19, sâmbătă, 17 iunie, de la orele 13 și 19, precum și duminică, 18 iunie, de la ora 13.
Prețul unui bilet este de doar 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica