Tribuna
Patru sibieni care au părăsit izolarea, amendați. În județ sunt 1.835 de oameni în izolare și 114 în carantină din cauza coronavirusului
Laura BUCIU
8959 vizualizari
Patru sibieni care au părăsit izolarea, amendați. În județ sunt 1.835 de oameni în izolare și 114 în carantină din cauza coronavirusului

Un număr de 1.835 de sibieni sunt în izolare și 114 în carantină din cauza coronavirusului.  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a atras atenția cetățenilor aflați în izolare la domiciliu sau  carantină că nu au voie să părăsească locuința, fără aprobarea autorităților competente. Cu toate acestea, patru persoane nu au respectat măsura izolării și au ieșit din casă.

„Ca urmare a verificărilor efectuate, 4 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 16.000 de lei din cauza  nerespectarea măsurii izolării”, a anunțat Prefectura Sibiu, duminică.

Conform OM2/21.03.2020 art. 7, părăsirea locuinței fără aprobarea autorităților competente, atrage după sine punerea în carantină instituționalizată sub pază, punerea în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile, dar și răspunderea contravențională sau penală.

De sâmbătă până duminică, 134 de polițiști  din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat 332 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 352 de persoane și 47 de societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, în echipaje  mixte  cu  jandarmi și polițiști locali,  pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea  persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Sibiu cu persoane care revin din afara granițelor României sau transportă echipamente medicale.

 

Măsuri luate și la Aeroportul Sibiu

 

În ceea ce privește măsurile de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus, Aeroportul Internațional Sibiu a implementat o serie de măsuri. Astfel, de marți, 24 februarie, va fi asigurată prezența reprezentanților DSP Sibiu la toate zborurile operate la Aeroportul Internațional Sibiu. De asemenea, au fost contractate serviciile unui furnizor care va asigura dezinfectarea spațiilor publice, ori de câte ori este fi necesar.

Personalului din Aeroport i-a fost asigurat necesarul de echipamente individuale de protecție: măști, mănuși, dezinfectanți.

În prezent, la Aeroportul Internațional Sibiu, se mai operează un număr de 6 curse dintre Germania și Marea Britanie, respectiv Frankfurt, Dortmund, Nurnberg, Memmingen, Karlsruhe și Londra.

Cetățenii care au nevoie de informații pot apela pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. sau 0269-211254 și 0269-216103, numere puse la dispoziție de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

 

comentarii
1 comentarii

LIPSESTE ESENTIALUL, DACA AVEM SAU NU POZITIVI SI DECEDATI IN JUDETUL NOSTRU, NU MA INTERESEAZA RESTUL MINCIUNILOR OFFICIALE
23.03.2020 07:03
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia