FITS 2022
Tribuna
Patru mandate clare de parlamentar, confirmate de BEJ Sibiu
Laura BUCIU
1732 vizualizari
Patru mandate clare de parlamentar, confirmate de BEJ Sibiu

Biroul Electoral Județean Sibiu  a repartizat  un mandat de senator și trei de deputat, iar restul de cinci mandate de parlamentar, respectiv două mandate de senator și trei de deputat, urmează să fie repartizate centralizat de Biroul Electoral Central, în etapele următoare.

Mandatele repartizate sunt pentru senatorul Nicolae Neagu (PNL) și pentru deputații Raluca Turcan, Christine Thellmann (PNL) și Ilie Dan Barna (USR PLUS).

„Voturile rămase, adică cele neutilizate sau inferioare coeficientului electoral, obținute de listele de candidați ale partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale ce întrunesc condițiile prevăzute de lege, precum și mandatele ce nu au putut fi atribuite de biroul electoral de circumscripție s-au comunicat Biroului Electoral Central, pentru a fi repartizate centralizat”, anunță BEJ într-un comunicat de presă.

 

Cum se face repartizarea mandatelor

 

Repartizarea și atribuirea mandatelor de deputat și de senator se desfășoară în două etape: la nivelul fiecărei circumscripții electorale și la nivel național.

La nivelul circumscripției electorale nr. 34 Sibiu, biroul electoral a stabilit, separat pentru Senat și pentru Camera Deputaților, coeficientul electoral al circumscripției, prin împărțirea numărului total de voturi valabil exprimate pentru toate listele de candidați ale partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale și ale organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale ce întrunesc condiția prevăzută de lege, și pentru candidații independenți la numărul de 6 deputați, respectiv de 3 senatori. Coeficientul electoral este numărul întreg, fără zecimale, nerotunjit, rezultat din această împărțire. Fiecărei liste i s-au repartizat atâtea mandate de câte ori coeficientul electoral al circumscripției electorale se include în voturile valabil exprimate pentru acea listă. Atribuirea mandatelor se face, potrivit legii, de biroul electoral de circumscripție, în ordinea înscrierii candidaților pe listă.

Potrivit comunicării Biroului Electoral Central, formațiunile politice care au îndeplinit pragul electoral sunt următoarele: Partidul Social Democrat, Partidul  Național Liberal, Alianța USR PLUS, Alianța pentru Unirea Românilor, Uniunea Democrată Maghiară din România.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA