Tribuna
Sevis
Patru criminali prinși de Rex, câinele polițist antrenat la Sibiu. Acum, Rex predă ștafeta
Laura BUCIU
669 vizualizari
Patru criminali prinși de Rex, câinele polițist antrenat la Sibiu. Acum, Rex predă ștafeta
© facebook.com/www.politiaromana.ro

Rex, câinele polițist antrenat la Centrul Chinologic de la Sibiu a prins patru cirminali. De-a lungul celor 10 ani din „carieră”  a rezolvat mai multe cazuri, de la furturi, la tâlhării și chiar violuri. Acum, a venit vremea să predea ștafeta și se pensionează.

„Îmi amintesc cu emoție de toate misiunile desfășurate alături de camaradul meu patruped. Rex a păstrat tradiția familiei. Este născut din câini polițiști de patrulare-intervenție și a crescut cu mine, alături de ceilalți doi frați ai săi, deveniți și ei câini polițiști”, spune Marian, conductor de câini polițiști al IPJ Brăila, cel care a făcut echipă cu Rex.

Poliția Română anunță, miercuri, pe Facebook, că după perioada de pre-dresaj, în anul 2010, câinele polițist Rex a urmat cursul de „preluare urmă miros uman” la Centrul Chinologic Sibiu, unde, la vârsta de 9 luni, a obținut nota 10. Întors acasă, în același an, a participat cu succes la prima lui misiune, mergând pe urmele unui hoț din locuințe.

De-a lungul carierei, Rex a contribuit la descoperirea multor infractori, începând de la autori de furturi mărunte, până la tâlhării, omoruri, violuri, precum și soluționarea unor dispariții de persoane.

Marian spune că a mizat cu încredere pe abilitățile lui Rex pentru identificarea și prinderea a 4 criminali, în 2011 și 2015.

„Ani de activitate, antrenamente zilnice, aplicații practice, exerciții elaborate, participare la nenumărate misiuni! Toate au demonstrat rezistență fizică și psihică, disciplină și curaj, manifestându-se ca un veritabil câine polițist profesionist. Rex și-a încheiat activitatea din cauza unor probleme medicale, specifice rasei sale. La finalizarea procedurilor de scoatere din activitate, instructorul său ne spune că Rex îi este un camarad pe cinste, prieten credincios și fost coleg de nădejde, pe care l-a adoptat și-l va îngriji cum se cuvine pentru a-i asigura o „pensie” liniștită”, scriu, pe Facebook, reprezentnații Poliției Române.

Și cum un profesionist poate fi înlocuit doar de un alt profesionist, Gipsy participă deja, alături de Marian, la soluționarea altor misiuni.

 

comentarii
1 comentarii

Dragul de el! Sa mai traiasca multi ani sanatos!
22.07.2021 20:20
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia