FITS 2024
Tribuna
Patru copii din Sibiu sunt internați la Pediatrie cu COVID-19. Trei dintre ei sunt cu mama
Laura BUCIU
2462 vizualizari
Patru copii din Sibiu sunt internați la Pediatrie cu COVID-19. Trei dintre ei sunt cu mama
© Arhivă

Patru copii din Sibiu sunt internați la Spitalul de Pediatrie din cauza COVID-19. Trei dintre ei sunt însoțiți de mamă. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, cei trei copii sunt internați în secție și nu au probleme care să necesite tratament în Terapie Intensivă.

De luni, în spitalele care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric se poate asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19. În acest sens, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența. Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

„În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară”, informează reprezentanții Ministerului Sănătății.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica