Tribuna
Patru cazuri de boală Lyme, confirmate la Sibiu
Laura BUCIU
2836 vizualizari
Patru cazuri de boală Lyme, confirmate la Sibiu

Patru persoane sunt sub tratament, după ce, în cazul lor, a fost confirmată boala Lyme. Purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Kristina Gaal, a declarat că două cazuri sunt vechi, din 2016, însă confirmarea de boală a venit acum, în vreme ce alte două cazuri sunt de anul acesta.

Boala Lyme apare în urma înţepăturii capuşelor.

În cele şase spitale din Sibiu, în ultimele trei luni au ajuns peste 500 de cazuri de persoane care au fost înţepate de căpuşe, cele mai multe fiind înregistrate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi la Spitalul Clinic de Pediatrie.

DSP recomandă populaţiei protecţia individuală în cazul deplasării în zone de risc Oamenii trebuie să poarte haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduşi în şosete de culoare deschisă şi textura deasă. De asemenea, în contact cu vegetaţia nu trebuie purtaţi pantofi cu orificii sau decupaje.

Medicii recomandă ca orice persoană care a constatat că a fost înţepată de căpuşe să se prezinte la medic, pentru ca aceasta să fie extrasă corect, dar şi pentru a primi indicaţii pentru observarea unei eventuale apariţii a unor simptome de boală.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia