Tribuna
Patru ani de la deschiderea Pavilionului Muzeal Multicultural din Dumbrava Sibiului
Patru ani de la deschiderea Pavilionului Muzeal Multicultural din Dumbrava Sibiului
La Muzeul ASTRA, miercuri, a fost sărbătoare. Pavilionul Muzeal Multicultural a împlinit patru ani de când a fost pus în funcțiune.


În tot acest timp, PaMM a găzduit 51 de expoziții temporare și 569 de evenimente, conferințe și ateliere educaționale.
În total, 6.734 de elevi, studenți și cadre didactice au participat la atelierele organizate în sala de educație muzeală sau în sălile de expoziții din PaMM.
De asemenea, potrivit CNM ASTRA, expozițiile și Galeriile de Artă Populară din PaMM au fost vizitate de 142.903 persoane. Tot aici, peste 200 de meșteri și creatori populari au susținut ateliere interactive.
"Pavilionul Muzeal Multicultural a reprezentat un element de bază în cadrul Summitului P.P.E. din Muzeul ASTRA, organizat pe 9 mai 2019, de Ziua Europei, la Muzeul ASTRA. Printre cei prezenți la acest eveniment de mare amploare internațională, au fost E.S. domnul Klaus Iohannis, Președintele României, E.S. doamna Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, E.S. domnul Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene și E.S. domnul Donald Tusk, președintele Consiliului European. Pavilionul Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA reprezintă și astăzi un element cultural sustenabil, posibil datorită unei investiții din perioada 2014 – 2016, prin proiectul predefinit "Patrimoniu deschis.Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA", finanțat prinGranturile SEE (Spațiul Economic Euorpean - Islanda, Liechtenstein și Norvegia) 2009-2014, în cadrul programului „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”. De menționat aici este contribuția majoră pe care PaMM-ul l-a avut în câștigarea marelui premiu European Museum Academy/Luigi Micheletti Award 2019 de către Muzeul ASTRA. Reamintim aici câteva repere din motivarea juriului asupra deciziei: (…) Proiectul Patrimoniu Deschis este un excelent exemplu al importanței colaborării dintre instituțiile culturale din diferite țări și poate fi un pol în dezvoltarea tuturor partenerilor și a lumii muzeelor ca atare. Astfel de bune practici se pot obține doar cu finanțare corespunzătoare, desigur.(…)ASTRA este un proiect inovativ, creativ, organizând colecția sa uriașă și bogată într-un mod care evidențiază astăzi fapte precum migrația, durabilitatea și biodiversitatea”, spun reprezentanții CNM ASTRA Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia