Continental
Tribuna
Patriarhia Română: Persoanele care acuză BOR de intoleranță și discriminare se manifestă, de fapt, ele însele intolerant
Sorana MAIER
1612 vizualizari
Patriarhia Română: Persoanele care acuză BOR de intoleranță și discriminare se manifestă, de fapt, ele însele intolerant

Patriarhia Română a reacționat zilele acestea în urma atacurilor frecvente împotriva Bisericii Ortodoxe Române, cares prijină demersul privind modificarea Constituției în ceea ce privește definirea clară a noțiunii de căsătorie.

Reprezentanții Patriarhiei spun că demersul este unul care respectă regulile democrației și tocmai cei care acuză BOR de intoleranță sunt de fapt ei intoleranți în privința dreptului celorlați de a-și promova un demers.
Redăm mai jos întregul comunicat al Patriarhiei, publicat pe portalul basilica.ro:

Patriarhia Română constată cu îngrijorare creșterea frecvenței și a virulenței atacurilor publice împotriva Bisericii Ortodoxe Române, în legătură cu demersul democratic al Coaliției pentru Familie privind modificarea Constituției în ceea ce privește definirea clară a noțiunii de căsătorie.
Este foarte probabil că această acutizare a atitudinii denigratorilor, care recurg inclusiv la dezinformare, sofisme, jigniri și limbaj licențios, este legată de apropierea legalizării referendumului în cadrul căruia știu și ei că, în covârșitoarea lor majoritate, românii se vor pronunța pentru noua formă propusă de definire constituțională a căsătoriei.
Biserica Ortodoxă Română sprijină în mod natural demersul Coaliției pentru Familie, în spiritul învățăturilor creștine și al valorilor fundamentale românești privind familia, ocrotirea și creșterea copiilor, dar nu este nici inițiatoarea, nici organizatoarea acestei acțiuni.
De altfel, și celelalte confesiuni creștine din România s-au declarat în favoarea acțiunii democratice a Coaliției pentru Familie, iar printre semnatari se numără și multe persoane fără nicio confesiune religioasă.
Demersul nu poate fi considerat în niciun caz retrograd, așa cum în mod ignorant și malițios, este prezentat de către detractorii acestuia, câtă vreme între semnatarii și susținătorii săi se numără foarte multe personalități ale lumii științifice și culturale.
Este profund regretabil să constatăm că persoane care acuză Biserica Ortodoxă Română și Coaliția pentru Familie de intoleranță și discriminare se manifestă, de fapt, ele însele intolerant, discriminatoriu și antidemocratic față de cetățenii care nu au făcut altceva decât să solicite o modificare legislativă pe care o consideră firească și necesară, în deplinul respect al regulilor democrației.
Ne exprimăm speranța că persoanele care au o altă opinie decât majoritatea vor înțelege să respecte alegerea acesteia în spiritul coresponsabilității și păcii sociale.
Biroul de Presă al Patriarhiei Române”

comentarii
4 comentarii

biserica de 2 lei...
Eu
19.09.2018 07:41
Evaluatorule, TU ce valoare ai? E foarte ușor să fii arogant cu alții, mai ales din postura de anonim. Ești cam vesel pentru situația în care te afli.
Un cititor
19.09.2018 08:56
fiecare face ce vrea si cum gideste
eu merg la vot pentru viitorul normal al copiilor mei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ARDEO
19.09.2018 14:35
Dar oare nu este despre intoleranta minorității asupra majorității???
Clausss
19.09.2018 23:58
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia