Tribuna
PNL
Parlamentarii din Forța Dreptei propun reducea taxelor și impozitele majorate de PSD-PNL!
ADVERTORIAL
955 vizualizari
Parlamentarii din Forța Dreptei propun reducea taxelor și impozitele majorate de PSD-PNL!

Parlamentarii Forța Dreptei (FD) au inițiat un nou proiect de lege pentru anularea majorărilor de taxe și impozite adoptate de Coaliția PSD-PNL, anul trecut. 

Printre propuneri se regăsesc reducerea impozitului pe dividende de la 8% la 5%, eliminarea contribuțiilor sociale de sănătate pentru dividende și venituri din chirii, anularea majorărilor de contribuții sociale pentru PFA, activități independente și drepturi de autor și revenirea la plafonul de 12 salarii minime pe an, abrogarea supra-impozitării contractelor part-time, De asemenea, modificările fac referire la revenirea la plafonul de 1 milion de Euro pentru microintreprinderi și de 100.000 Euro pentru PFA-uri, reintroducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi cu cel puțin 1 angajat, anularea majorărilor de taxe locale pentru proprietate, clădiri rezidențiale și nerezidetiale, aplicarea unei deduceri în cotă de 40%, în stabilirea impozitului pe veniturile din chirii

Parlamentarii FD mai propun revenirea la plafonul de 700.000 lei pentru achiziția unei locuințe cu TVA redus la 5%, anularea impozitului de 80% din diferență pentru tranzacțiile cu terenuri agricole, vândute mai devreme de 8 ani de la achiziție și eliminarea impozitului pe bacșiș

„Măsurile sunt menite a corecta  inepțiile sistemului fiscal actual. Aceste modificări au rolul de a restabili sistemul de taxare dinaintea OG 16/2022, prin abrogarea acelor măsuri care au afectat angajații și antreprenorii”, a declarat deputatul de Sibiu, Forța Dreptei, Constantin Șovăială.

Impactul măsurilor susținute de Forța Dreptei este de aproximativ 10 miliarde de lei, fonduri care vor rămâne în economie pentru a fi utilizate de mediul de afaceri, pentru dezvoltare economică și pentru a obține un efect de multiplicare. 

Coaliția PSD-PNL își doreste ca acești bani să fie preluați de bugetul de stat și să fie irosiți pe clientela politică, în condițiile în care au obținut deja fonduri suplimentare prin inflația scăpată intenționat de sub control de către Guvernul Ciucă. 

„PSD și PNL și-au încălcat promisiunea făcută în fața alegătorilor de a nu majora în niciun fel taxele și impozitele. Iată că au dovedit contrariul, iar coaliția de guvernare a crescut nivelul de taxare atât la nivelul populației, cât și la nivelul companiilor/IMM-urilor prin Ordonanța Guvernului 16/2022 și alte acte normative”, a mai spus deputatul Constantin Șovăială. 


comentarii
4 comentarii

O stare de urgență sau măcar de alertă, nimic? Alcool gratis la membrii partidului, nimic?
Un cititor
09.03.2023 20:48
Nu am vazut betivan si troglodit mai mare decat Ludovic Orban asta, care acum isi spune Forta Dreptei, el fiind un comunist neorocit de stanga. Toate gunoaile astea resapate care au vandut si tradat tara asta, se imbraca in haine noi, isi schimba denumirea si vin sa ii mai votati o data. Incredibil, cat de prosti cred ei ca suntem?
Acum Forta Dreptei cica se aliaza cu USR, alte gunoaie progresiste si oportuniste care umbla dupa voturi si dupa funduri de barbati.
eu
10.03.2023 00:56
Cand esti PSD-ist normal ca asta iti este limbajul = cu nivelul de cultura = 0
Un sibian
10.03.2023 09:54
Ia uite ,sovaiala, are alt partid puturosul hasta ordinar numai asta a facut toata viata , un mancator de rahat si-a schimbat partidul , sa dus cu alt mancator de de rahat , cine va mai alege mai leprelor, mai jegurilor odinare ca nu a-ti facut nimic pentru comunitatile care v-au ales, bai putoare si lingau de ,,,sovaiala ,,iar vrei functii sa fentezi lumea si sa fugi de raspundere , sa lingi fundul lui orban sa rozi si tu la ciolan , ehei sa dus cu voi , mars la groapa de gunoi
UN CITITOR
10.03.2023 10:51
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica