Continental
Tribuna
Părinții pot însoți la ore, în clasă, elevii cu dizabilități sau cerințe educaționale speciale
Părinții pot însoți la ore, în clasă, elevii cu dizabilități sau cerințe educaționale speciale
© Arhiva TRIBUNA
Părinții sau alte persoane pot însoți elevii la cursuri, dacă aceștia au cerințe educaționale speciale și/sau dizabilitați, potrivit unei circulare cu nr. 10.108 din 15 ianuarie 2020, trimisă de Ministerul Educației și Cercetării către toate școlile, consultată de Edupedu.ro.


Însoțitorul poartă numele „shadow” în literatura de specialitate, potrivit actului oficial care le cere instituțiilor de învățământ să își organizeze activitatea și să elaboreze proceduri care să prevadă acest drept al elevilor de a avea alături un insoțitor pe toată durata cursurilor școlare.
"Facilitatorul poate fi unul dintre părinți, asistentul personal sau însoțitorul, pentru copiii cu grad de handicap grav, o persoană numită de părinți și față de care copilul are dezvoltată o relație de atașament, un specialist recomandat de părinți sau reprezentantul legal, un specialist numit de părinți din organizații, universități, alte instituții cu care unitatea de învățământ are încheiate acorduri", se arată în adresa transmisă către inspectoratele şcolare judeţene. (A. M.)

 

comentarii
1 comentarii

Si pana acum parintii puteau insoti copii cu CES, dar nu am vazut niciunul prin scoala
profu
29.01.2020 17:03
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia