Tribuna
Părinții de îngeri au aprins lumânări în memoria copiilor: "A-ți aminti poate fi dureros. A uita este imposibil..."
Andra MARINESCU
3032 vizualizari
Părinții de îngeri au aprins lumânări în memoria copiilor:
De șapte ani, pe 15 octombrie, la ora 19, se întâlnesc, cu lacrimi în ochi, în același loc: Biserica "Înălțarea Domnului" de pe bulevardul Mihai Viteazu. Aici, își amintesc împreună de copiii lor, care au devenit îngeri și îi veghează de sus. Sâmbătă seara, aproximativ 50 de părinți au participat la Ziua Internațională a comemorării bebelușilor și copiilor care au plecat prea devreme din sânul familiilor.

 

FOTO: Răzvan NEGRU


Seara a început cu slujba oficiată de pr. paroh Achim Băcilă, în fața căruia se aflau mese pline cu nume scrise pe foile decupate în formă de înger.

Maia, Claudia, Eduard și Andrei sunt doar câțiva dintre îngerii care își păzesc părinții, frații sau surorile de sus, din ceruri.  

  • "E foarte interesant cum ați reprezentat sufletele lor, pe hârtie, sub forma îngerilor. Numele lor sunt scrise și sus, în ceruri. Nu îi plângeţi! Deşi doare... Ei sunt îngerii familiilor voastre", a spus pr. Achim Băcilă, care a atras atenția că micuții din ceruri sunt prezenți cu părinții lor întotdeauna.
  • "Niciodată nu am văzut atâția pescăruși aici, ascultând slujba. Înseamnă că îngerii sunt cu noi" a spus acesta, arătând spre zecile de pescăruşi care, pe acoperișul blocului vecin, se aliniaseră să fie alături de ei.


 

Mama cu cinci copii: trei în ceruri, doi pe pământ


Tați, mame și copii au fost sâmbătă seara la biserica de pe bulevardul Mihai Viteazu și cu greu au putut să povestească, printre frânturi, despre copiii lor ridicați la ceruri. Cu lacrimi în ochi este și Camelia. Așa îi vom spune mamei care, acum 12 ani, a pierdut-o pe Paula, în vârstă de 16 ani. "Atunci am pierdut-o pe fata mea frumoasă și înțeleaptă. Totul s-a întâmplat într-o săptămână, din cauza unei bacterii", adaugă femeia. Câțiva ani mai târziu, a mai trecut printr-o pierdere: o pereche de gemeni, fată și băiat, a murit la câteva ore după naștere. "Acum, mai avem copii, da. Ne-a dat Dumnezeu încă o pereche de gemeni, fată și băiat", încheie Camelia, care poartă în piept un slogan ce spune că "a-ți aminti poate fi dureros. A uita este imposibil".

  • "În fiecare secundă ei toți sunt cu mine. Vreau să spun tuturor că, atunci când se întâlnesc cu un părinte de înger, să îl lase să vorbească despre copilul lui. Chiar dacă pe moment va plânge, pentru el va fi un lucru foarte bun. Lui îi face plăcere că poate vorbi cu cineva despre copilul lui. Pentru că acel copil a existat, chiar dacă a trăit numai câteva ore sau câțiva ani", conchide mama. 
     

Valul de lumină din lume

Lumânările au fost lăsate să ardă timp de o oră, creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „val de lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore. Evenimentul s-a desfășurat, totodată, în SUA, Canada, Austria, Japonia, dar și în mai multe orașe din România. Pe lângă Sibiu, în proiect sunt implicate orașele Brașov, București, Buzău, Codlea, Dej, Făgăraș, Fetești, Timișoara și Baia Mare. 

  • "Totul a început în America, când ziua de 15 octombrie a fost declarată Ziua Internaţ de Comemorare a Bebeluşilor şi Copiilor plecaţi prea curând dintre noi. În România, iniţiativa a fost a organizaţiei EMMA, înfiinţată de Bianca Brad, în urma pierderii fetiţei ei. În Sibiu, există de șapte ani. Se numește ''Valul de lumină'', fiindcă este un eveniment internaţional, care se ţine în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, în toate ţările. Practic, de sus din cer se vede ca un val de lumină care încojonară globul", a explicat Simona Marți, coordonatorul programului din Sibiu. 

 


comentarii
5 comentarii

Vai saraca gramatica... Si chiar in titlu??? Oare chiar asa de rau a ajuns Tribuna de nu-i mai pasa nimanui pe acolo de limba romana?
Goe
16.10.2016 04:11
"P?rin?ii de
Ioan Slavici se r?suce?te în mormânt
16.10.2016 08:20
cu ce drept ati fotografiat persoane fara sa primiti acordul lor ???? stimata redactie astept raspuns
cititor 13
16.10.2016 20:39
OLTENII AR TREBUI SA MAI INVETE CARTE...SE PARE
cititor 13
16.10.2016 20:40
Pozele sunt facute in spatiu public. Doar daca erau in curtea cuiva sau pe o proprietate privata era nevoie de acord!
17.10.2016 13:37
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia