Tribuna
PNL
Părintele Necula, conferință la Sibiu: Familia este mai mare decât Referendumul. Noi am picat între liniile de front, ca o hârtie de turnesol
Sorana MAIER
19098 vizualizari
Părintele Necula, conferință la Sibiu: Familia este mai mare decât Referendumul. Noi am picat între liniile de front, ca o hârtie de turnesol

Preotul Constantin Necula, profesor al Facultății de Teologie al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, a susținut marți la Sibiu conferința cu tema  ”Familia, chipul iubirii”; în care le-a vorbit tinerilor despre logodnă, căsătorie, familie, Aula Magna devenind neîncăpătoare pentru cei veniți să îl asculte. Încă de la început, părintele Necula a explicat că va vorbi despre familie, nu despre referendum, iar la final le-a mărturisit celor din sală că a descoperit o formulă matematică, aceea că Familia este mai mare decât Referendumul.

”Am descoperit o formulă matematică a zilelor acestora: F > Rf. Vreau să țineți cont de ea: F > Rf. Cine are urechi de auzit să audă. Niciun act din lumea asta nu ne va putea despărți de celălalt. Nimic din ceea ce întâmplă în jurul nostru nu ne poate rupe de Christos, care cu adevărat poartă cu sine toată posibilitatea de a rezona coerent la tot ceea ce înseamnă viață. Biserica oferă prima parte a formulei. Ați remarcat că este o formulă politică oricum ați întoarce-o: n-ar fi fost ăștia, erau ăilalți..., erau mai buni, erau mai răi... Am picat între liniile de front, ca o hârtie de turnesol, care ne arată că de fapt țara aceasta este ruptă de multă vreme și că ne urâm pe sponci, pe văzute și de-a dreptul, de ani buni. Dar Familie, pentru că Familia are o egalitate. Familia este egală cu Treimea, cu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Când stăm în familie, fără să o caricaturizăm și fără să ne îngăduim s-o caricaturizăm este prezentă Treimea toată. (...) Noi nu suntem familii, suntem unități ale dumnezeirii, dacă nu trăim asta, tot în jurul nostru este dispus să piară”, a spus preotul Constantin Necula.

El a vorbit despre importanța și semnificația slujbei de cununie, despre nuntă, despre legăturile dintre tineri, despre mame, părinți, familie.

”Sunt mame care nasc prea devreme în condiții cu totul ieșite din loialitatea maternității. Sunt de acord și voi susține tot timpul, că doar lucrez de ani de zile pe secția aceasta”, a mai spus Constantin Necula, adăugând că susține asociații care protejează și femeile victime ale agresiunilor.

Tema educației sexuale a fost și ea atinsă.

”Noi nu avem în cununie doi educați sexual, nu se unește sexul masculin cu sexul feminin, noi unim omul în integritatea lui. Un om femeie cu un om bărbat se întâlnesc pentru a deveni un singur om, omul-familie”, a mai spus Constantin Necula.

Semnificația unor termeni folosiți în Ortodoxie, ca ”Fericiți toți cei ce se tem de Domnul”, sau ”robul lui Dumnezeu” au fost și ei explicați de teologul sibian.

El a făcut referiri frecvente la momentul post – referendum.

”În 8 octombrie vom fi tot noi, scuipați mai des (...) umiliți, fără îndoială, și smeriți, învățând că Sfântul Apostol Pavel nu minte. Omul acesta scrie într-un rând atât de frumos: Și de trăim, și de murim, ai Domnului suntem! În 8 cotombrie dimineața, la 6 dimineața, când mă voi prezenta să fac Proscomidia la Dumnezeiasca Liturghie, tot eu față în față cu Dumnezeu voi fi și când clopotul va bate de începutul Liturghiei, tot eu cuvintele acestea le voi folosi: Binecuvântată fie împărăția Tatălui, a Fiului și  Sfântului Duh. Iar în Biserică tot pace tuturor vom spune, nu pace tuturor ălora care... sau n-ați... Vreau să înțelegeți bine: evitați mărturiile excesivilor, orientați-vă după propria inimă, propria conștiință și mergeți mai departe”, a mai spus părintele Necula.

Conferința s-a întins pe parcursul a aproape trei ore, în care Constantin Necula a vorbit despre familie și la final a răspuns întrebărilor. La început, le-a mărturisit celor din sală că ziua conferinței coincide cu ziua în care împlinește o ”frumoasă sumă de ani” în căsnicie.


comentarii
4 comentarii

7 din 25 de articole pe Tribuna sunt cu si despre BOR/C. Necula
Eu
03.10.2018 11:40
Chiar si in familiile cu doua mame pot sa apara probleme.Cine sta cu copilul cand una din mame adapa vaca in grajd iar cealalta imprastie balegarul pe camp ??
leovigild
03.10.2018 14:15
Inegalitatea poate exista si in familii de tip nou. O femeie se uita la televizor,in timp ce consoarta ei da de mancare la porci...
leovigild
03.10.2018 14:23
In caz de razboi ,care din cei doi barbati este chemat sub arme ?
La fel , in cazul femeilor . Care din ele este trimisa ca sa lupte la Stalingrad ?
(Iar daca dezerteaza,este desigur impuscata sau spanzurata de gat,in conformitate cu Legea Martiala.)
mentat
03.10.2018 14:30
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia