Tribuna
Comunicat de presa
Părintele Constantin Necula, medicii Livia Ognean și Radu Chicea și viceprimarul Răzvan Pop aleargă la Maratonul Internațional al Sibiului - 2018
Andra MARINESCU
12232 vizualizari
Părintele Constantin Necula, medicii Livia Ognean și Radu Chicea și viceprimarul Răzvan Pop aleargă la Maratonul Internațional al Sibiului - 2018
© Arhiva TRIBUNA
Sibiul se pune în mișcare, sâmbătă, de la ora 9, când în Piața Mare va avea loc Maratonul Internațional al orașului. Printre cei peste 4.000 de alergători care se vor așeza la start se vor număra și personalități ale Sibiului, de la profesori universitari, la medici, reprezentanți ai autorităților locale și județene.


Astfel, dr. Livia Maria Ognean, preşedintele Asociaţiei "Baby Care" şi șeful Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului din Sibiu, aleargă pentru a ajuta la dotarea Secţiei de prematuri cu incubatoare noi. Secţia de prematuri are încă în dotare incubatoare vechi de peste 30 de ani, cele mai multe provenite din donaţii. Incubatoarele vor ajuta prematurii să crească mai repede, cruţând puţina lor energie pentru creştere şi dezvoltare. În plus, incubatoarele noi oferă nu numai căldură ci şi umiditate (similar uterului matern) şi sisteme de alarmă care asigură o mai bună îngrijire şi monitorizare a prematurilor.  "Ca de obicei, în ultimii ani voi fi la startul maratonului. De ce? Pentru că dacă ei, aceşti mici pitici de câteva sute de grame, pot să lupte cum nu am mai văzut pe nimeni luptând pentru viaţă. Pentru că de la cei mici, de la cei mai mici, am învăţat că se poate, am învăţat îndârjirea. Pentru că cei mici au nevoie de incubatoare noi, mai sigure şi mai performante. Pentru că incubatoarele sunt, în mare măsură, garanţia victoriei lor în lupta pentru viaţă. Pentru că sunt copiii noştri şi merită tot ce e mai bun. Pentru că cred că în continuare se găsesc suficienţi oameni frumoşi care să creadă şi să ajute la realizarea unui proiect frumos: o secţie de prematuri numai cu incubatoare noi, moderne, performante, sigure, frumoase. Căsuţe noi pentru micii luptători", spune dr. Livia Ognean, care va alerga în cadrul cursei VISMA - 5km. Cauza este susținută și de Nicole Stănese, vedeta TV.
Medicina va fi reprezentată la start și de dr. Radu Chicea.


Primăria aleargă


Răzvan Pop, viceprimarul municipiului Sibiu, va susține sâmbătă proiectele Spitalului de Pediatrie și ale Fundației Polisano. "Acolo este o echipă excelentă ce merită sprijinita nu doar din birou, ci și astfel, alergând alături de ei. Spitalul de Pediatrie din Sibiu crește și devine un exemplu de bune practici nu numai în orașul nostru, dar și pentru alte astfel de unități. Oamenii inimoși trebuie susținuți, trebuie aplaudați și dați exemplu", spune viceprimarul Sibiului.
De altfel, alpinistul Teodor Tulpan va alerga mâine pentru "Dăm startul în viaţă", proiectul Asociaţiilor "Baby Care", "Mâini Unite", Organizaţiei EMMA şi "Unii pentru alţii". "Zâmbetele copiiilor aduc bucurie în sufletele adulţilor, aşadar să facem mai mult pentru viitorul nostru", spune Tulpan.


Cultura, la start


Și directorii instituțiilor de cultură din Sibiu se vor așeza la start sâmbătă.
Ciprian Ştefan, managerul Complexului Naţional Muzeal ASTRA, va alerga pentru proiectul "Ambulanţa pentru monumente - Asociaţia Monumentum". "Cred în astfel de inițiative. Patrimoniul înseamnă cultură, educație și dezvoltare! Oferind exemple mici construim, pentru termen lung, lucruri mărețe. Patromoniul construit are mare nevoie de noi, de toți. Haideti alături de mine. Promit sa nu dezamagesc si dupa cum am demonstrat deja, imi țin promisiunile!", spune Ciprian Ştefan.
La start se vor afla și Valentin Delcă, directorul Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, dar și naistul Radu Nechifor, directorul Casei de Cultură Cisnădie.
Alin Chipăilă, directorul Asociației Județene de Turism Sibiu, va alerga pentru proiectul "Prima noastră locomotivă", un program al Asociației "Prietenii Mocăniței".


Părintele Necula aleargă pentru Școala Primară Româno-Finlandeză


La cursa "Team Run - 4x5.3Km", dintre cei 268 de alergători face parte și Elena Lotrean, fondatorul Școlii Primare Româno-Finlandeze Sibiu, care va alerga pentru "S.E.R.A – Sănătatea Elevilor Răsare Aici - Fundația Didactica - Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu (SFSB)".  "Unul din patru dintre copiii din România se confruntă cu probleme legate de greutate. În timp aceștia devin unul din patru dintre adulții cu boli legate de greutate. Sunt unul dintre ei. Cred însă că pot să schimb ceva atât pentru mine cât și pentru copiii care învață acum ce înseamnă nutriția și mișcarea. Aleargă alături de mine pentru sănătatea copiilor. Pentru sănătatea ta și a mea. Pentru a-i învăța să fie aproape de natură, să știe să aleagă potrivit, să învețe și să fie responsabili", spune Elena Lotrean.
Cauza este susținută și de părintele Constantin Necula. "Cred că noi creăm viitor în fiecare clipă și acum semănăm ceea ce vom culege peste cinci, peste zece, peste 20 de ani. Alergăm în fiecare zi după tot felul de lucruri, mai la propriu, mai la figurat. Pe 26 mai aleg să alerg pentru sănătarea copiilor, pentru viitor, pentru ca să putem culege roadele muncii noastre de fiecare zi. Aleargă împreună cu mine sau haide și susține-mă", spune părintele Constantin Necula.

 


Și teatru


Și teatrul va fi reprezentat la Maraton. De pildă, actorul Bogdan Sărătean va alerga pentru "Teatrul din cartier - Asociația Culturală BIS".  "Alături de colegii de suferință Matli, Niu & Popică, am hotărât să ne biciuim din nou trupurile pentru o cauză nobilă. Vrem ca tinerii artiști independenți să-și poarte mesajul din nou sub poduri, în grădini, în câmp", a spus acesta.


Traseul evenimentului


Traseul evenimentului trece prin centrul istoric al Sibiului, parcul Sub Arini și Complexul Național Muzeal Astra, iar cursa de maraton ajunge până în Rășinari și Poplaca.
Alergătorii sunt atât din Sibiu, cât și din afara județului și chiar a țării. De asemenea, 40 de companii din Sibiu s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu 2018, atrăgând sute de participanți din rândul angajaților, care aleargă pentru cauzele comunității. Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe site-ul evenimentului. Până acum, cele 26 de cauze au strâns peste 457.000 de lei. 10 cauze au depășit targetul pe care și l-au propus, iar 16 mai au nevoie de susținere. Susținerile continuă până la 1 iulie.
Maratonul Internațional Sibiu 2018 este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects  și partenerul principal Visma Software.
Evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Sportivă. Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu este partener al evenimentului.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia