Tribuna
Parcul din Piața Cluj urmează să fie complet reconfigurat și modernizat
Parcul din Piața Cluj urmează să fie complet reconfigurat și modernizat

Parcul din Piața Cluj urmează să fie complet reconfigurat și modernizat. Primarul Astrid Fodor a semnat contractul de lucrări în valoare de 1,3 milioane de lei cu firma SC Atlassport SRL Târgu Mureș, astfel că încep lucrările de reamenajare a parcului. Este vorba de un proiect ce a fost propus de un sibian în cadrul programului de bugetare participativă.

„Pe lângă investițiile în modernizarea cartierelor, a străzilor și școlilor, continuăm să inițiem astfel de proiecte care cresc calitatea vieții locuitorilor, oferindu-le modalități de petrecere a timpului liber. Fără a afecta vegetația, vom crea un loc de joacă pentru copii echipat corespunzător și un parc pentru recreere și odihnă pentru adulți, transformându-l astfel într-un spațiu de agrement nou”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Astfel, în spațiul situat pe strada Tudor Vladimirescu, între străzile Kiev și Timișoara, se vor realiza următoarele lucrări de infrastructură și vor fi diverse dotări.

Aleile existente vor fi reabilitate, împreună cu rețelele de apă și canalizare din zonă, iar iluminatului public va fi modernizat prin montarea de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED, o parte din aceștia urmând să fie dotați cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Ca dotări, în centrul parcului va fi amplasată o fântână arteziană, iar locul de joacă va fi complet modernizat și împrejmuit pentru siguranța copiilor; vor fi montate echipamente pentru copii cu vârsta de la 3 ani și până la 12 ani: leagăne, cățărătoare și jocuri pe asfalt și se va crea o zonă de workout.

Parcul va fi dotat cu mobilier urban: bănci, câteva mese, rastele pentru biciclete și coșuri de gunoi și va fi instalat un hotspot care va asigura internet wireless gratuit cetățenilor care vin în parc.

Termenul de amenajare a acestei zone este de 75 de zile de emiterea ordinului de începere a lucrărilor care se va transmite constructorului în cursul săptămânii viitoare.

comentarii
1 comentarii

Toate ca toate dar pomii aia mari si frumosi trebe domne sa-i tae..
voma
27.05.2020 23:58
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia