Tribuna
Parcarea subterană din Piața Gării și coridorul pietonal dintre Piața Gării și Piața Mare, investiție de peste 60 milioane lei. Două niveluri subterane și amenajări speciale pentru pietoni
Sorana MAIER
4132 vizualizari
Parcarea subterană din Piața Gării și coridorul pietonal dintre Piața Gării și Piața Mare, investiție de peste 60 milioane lei. Două niveluri subterane și amenajări speciale pentru pietoni
© Primăria Sibiu

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru proiectul integrat de revitalizare a zonei Gării, în ședința din luna septembrie, proiect care include și construcția unei parcări subterane și amenajarea unei zone pietonale. Alături de celelalte demersuri făcute în vederea reducerii poluării și a creerii de posibilității alternative de deplasare, respectiv Linia Verde de transport în comun și achiziția autobuzelor electrice și CNG, toate având puncte nodale în zona Gării, Primăria Municipiului Sibiu a abordat într-o manieră integrată proiectul ce va transforma Piața Gării într-un pol al legăturilor facile cu zona centrală.    

“Nu doar vorbim despre mobilitate, ci realizăm proiecte concrete în sensul promovării unei mobilități alternative. Demersul nostru integrează două proiecte conectate și complementare. Prin parcarea din Piața Gării vom degreva străzile din centrul istoric de mașinile parcate, iar coridorul pietonal care leagă zona Gării de Piața Mare este creat pentru a încuraja acest mod de deplasare, crescând siguranța cetățenilor. Pentru acest proiect, raportat la tipurile de investiții finanțabile din fonduri europene, vom aplica pentru obținerea de fonduri nerambursabile, în limitele ghidurilor de finanțare, iar apoi vom demara procedurile de achiziție pentru contractarea execuției lucrărilor”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Două nivele subterane și zone verzi la suprafață

 

Parcarea subterană din Piața Gării va avea două nivele în subsol, iar suprafața de la sol va fi amenajată ca zonă pietonală, cu spații verzi generoase. Prin această investiție estimată la 46,5 milioane de lei se vor crea 240 de locuri de parcare pentru autovehicule, inclusiv cu locuri rezervate persoanelor cu dizabilități, precum și 12 locuri pentru motociclete. În parcare se vor amenaja și 4 stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Suprafața de la sol a parcării va fi amenajată cu 5.500 mp de alei pietonale și peste 2.000 de metri pătrați de spații verzi, precum și circulații pentru autovehicule pentru accesul spre parcarea subterană.

 

Trotuare pavate cu piatră

 

Traseul pietonal care va lega zona Gării de Piața Mare, pe strada General Magheru până la strada Filarmonicii și respectiv pe strada Avram Iancu, presupune reconfigurarea spațiului public care să îl facă mai atractiv și mai sigur pentru deplasarea pietonilor. Lucrările vor presupune reamenajarea drumului și a trotuarelor care vor fi pavate cu calupuri de piatră, în ton cu specificul zonei istorice. Un accent deosebit se va pune pe spațiile verzi care vor face acest coridor atractiv și estetic. Investiția este estimată la 16,8 milioane de lei.

„Astfel, venim în întâmpinarea dorinței comunității de a promova investiții destinate îmbogățirii patrimoniului urban cu zone destinate interacțiunilor sociale, deplasărilor pietonale și cu bicicleta, precum și inserarea zonelor verzi în țesutul urban”, transmite Primăria Sibiu.

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu


comentarii
5 comentarii

D-na Primarita!!!Ce faceti cu cavoul a lui Vonica?
gogu
23.09.2021 16:50
Bună întrebare
Ruinele alea strică toată zona
Demolat sau finalizat construcția
Sibianu
24.09.2021 08:25
Ce frumos arata zona pe hartie (sau pe ecran)! Dar cateva intrebari cred ca isi pune toata lumea: 1. Cum va fi protejata parcarea daca ploua ca - recent - la Milano? 2. Cat va dura lucrarea avand in vedere amploarea ei dar mai ales finantarea si ritmul de tip autohton? 3. La inaugurare doamna primar si celelalte doamne din fruntea urbei vor parcurge aleile pavate cu piatra cubica in pantofi cu toc (inalt!) sau in "adidasi"?!!
Si intreb si eu ca si altii: cu hotelul inceput de Vonica ce faceti?
Cititescu
24.09.2021 09:12
Vezi Str. Ana Ipatescu 23.!! Zona Gari,
Proprietarii de clădiri, indiferent dacă sunt instituţii publice, persoane fizice sau juridice, vor avea obligaţia, prin lege, de a întreţine în stare corespunzătoare clădirile din proprietate, precum şi anexele acestora. Proprietarii vor trebui să cureţe faţadele locuinţelor şi construcţiilor aflate la stradă, să le tencuiască ori să le zugrăvească periodic şi să asigure inclusiv repararea imobilelor din proprietate,
Sanet
25.09.2021 10:37
Pornind de la gara spre Piata Mare, indiferent pe partea cu Avram Iancu sau cea cu General Magheru, trebuie traversata Constitutiei, inainte de a incepe panta ascendenta. La fel si pe partea orasului de jos, spre 9 Mai. Exact in punctul unde Constitutiei are trafic intens, in 2 benzi pe sens
Cu trotuare reamenajate sau nu, cu piatra cubica sau nu, cum se va rezolva in concret, acest punct ?
Pentru ca si acum, pietonii stau la infinit la acele semafoare. Total neatractive sau sigure pentru traficul pietonal
Claudiu
26.09.2021 18:00
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia