Continental
Tribuna
Parcarea în Sibiu se poate plăti prin SMS de pe telefonul mobil
Parcarea în Sibiu se poate plăti prin SMS de pe telefonul mobil
© Răzvan NEGRU

Șoferii care circulă în Sibiu și vor să parcheze pe domeniul public, în locurile special amenajate, pot plăti tarifele de parcare și prin mesaj SMS de pe telefonul mobil.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife pentru parcare, de la 1 noiembrie, la instrumentele de plată deja implementate se adaugă plata prin SMS, la numărul 7420, conținutul mesajului fiind diferit în funcție de intervalul în care șoferul dorește să parcheze și zona pe care o alege.

Primăria Sibiu detaliază modul în care funcționează sistemul de SMS și care sunt mesajele ce trebuie trimise:

PARCARE PENTRU O ORĂ:

ZONA A (parcările din zona centrală): trimiteți SMS cu textul 324_număr înmatriculare (tarif 0,45 Euro+ TVA)

ZONA B (parcări cu timp limitat la maxim 2 ore – Piața Cibin, Malului, Morilor, Dârstelor, Măsarilor): trimiteți SMS cu textul 325_număr înmatriculare (tarif 0,45 Euro + TVA)

ZONA C (restul parcărilor cu plată din oraș, altele decât cele din zonele A, B și D): trimiteți SMS cu textul 326_număr înmatriculare (tarif 0,25 Euro + TVA)

ZONA D (parcările periferice – Calea Șurii Mari, Oborul de Vite și Drumul Ocnei):

trimiteți SMS cu textul 327_număr înmatriculare (tarif 0,25 Euro + TVA)

PARCARE PENTRU O ZI:

Trimiteți SMS cu textul 328_număr înmatriculare (tarif de 2,20 Euro + TVA). Astfel, pe parcursul zilei respective plata efectuată va fi valabilă în oricare dintre zonele A, C și D, dar nu și în zona B unde timpul de parcare este limitat la maxim 2 ore.

Zona în care vă aflați va fi semnalizată pe indicatoarele de parcare amplasate în zonă, dar și prin indicatoare adiționale și pe lateralele automatelor de plată.

Pentru a oferi cât mai multe variante de plată și cât mai simple, municipalitatea a finalizat o aplicație mobilă pentru plata parcării, aceasta aflându-se în teste în prezent. Aplicația va fi pusă la dispoziția cetățenilor în cursul lunii noiembrie. În aplicație vor fi disponibile 3 instrumente de plată:  plata prin SMS, plata cu cardul bancar direct prin aplicație și plata prin intermediul creditului preplătit (similar ca procedură cu sistemul PrePay în telefonie, spre exemplu).

După finalizarea testărilor, aplicația se va putea descărca gratuit din Google Play sau AppStore, deci poate fi utilizată pe sistemul Android cât și pe IoS.

Din 1 noiembrie se schimbă perioadele de taxare și pentru tichetele eliberate de automatele stradale. În prezent tichetele de parcare se eliberează pe două intervale orare: 8-14 și 12-18. Din 1 noiembrie tichetele de parcare vor fi eliberate fie pe o oră (2 lei în zonele A și B și 1 leu în zonele C și D) fie pe ziua în curs, de luni până duminică, între orele 8-22 (10 lei în zonele A, C și D, nu și în zona B).

Până la 1 noiembrie, parcarea se putea plăti cumpărând  un tichet de la automatele stradale cu cash sau card, achiziția unui tichet de la comercianții parteneri sau de la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public sau achiziția unui abonament de la sediul serviciului public amintit sau pe platforma de e-administrație.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia