Tribuna
Poliţia bunelor maniere
Parcare de giboni ca pe pista mamii lor!
Parcare de giboni ca pe pista mamii lor!

După ce că avem un trafic congestionat şi tras când pe dreapta, când la faţă, bici­cliştii încep să devină o pro­blemă. De când a dat soa­rele şi vremea îmbie la aer curat, ce credeţi că fac bici­cliştii? Păi a) profită de faptul că municipalitatea le-a ame­najat o pistă la ieşirea din oraş spre Răşinari şi b) au tupeu s-o şi revendice, recte să se şi dea - culmea! - fix pe ea. Cum s-a întâmplat şi duminică, exact în momentul imortalizării acestor cadre cu giboni executând parcări unde credeţi? Nu alături, în cuştile special amenajate de la "Zoo", ci exact pe pista cu pri­cina, de parcă era pista ma­mii lor! Întâlnirea cu apa­ratul foto a dolofănit degrabă spiritele, şoferii maşinilor parcate pe unde i-a tăiat lu­beniţa încordând muşchi ho­diniţi şi puşi în mişcare brusc de nemulţumirea celor care n-au ieşit la pădure cu qiuşep­tele, ci cu bicicleta, "vehicul" incapabil să meargă-ntr-o roată pe linia de tramvai. Ce rămâne de făcut? Păi, bici­cliştii ar putea s-o ia prin pă­dure, unde-i aerul mai verde, iar desişul suficient de gros cât să nu încapă şi turma de giboni. Sau dacă nu, ar putea să stea acas’, nu să ocupe o pistă de biciclete uşor de confundat cu o pistă de giboni pe patru roţi!
Ce părere o fi având poliţia locală, nici n-are rost să ne mai întrebăm. Păi, dacă s-ar inopina la faţa locului, cine mama zmeului mai supra­ve­ghează traficul din Piaţa Mare cu puştimea gonind de nebună, la limita legii, călare pe triciclete? Şi cine mai sparge sămânţă, super­vizând traficul gagicilor în mini, călare pe tocuri maxi? Şi cine mai reuşeşte să ignore cu atâta pricepere, cocalarii care opresc trecătorii cu textul "Să ne daţi şi nouă, un leu, zece, cât aveţi!" Cocalari altfel bine hrăniţi şi îmbrăcaţi, doar cu apa şi săpunul mai certaţi de când s-a scumpit etnobo­tanica. Şi când să se mai petreacă astfel de vitejii dacă-i mult mai simplu să ia la-ntrebări câte o mamaie periculoasă, aptă de-un trafic cu urzici, dovadă şi sacoşa depusă, strategic, pe trotuar.
comentarii
25 comentarii

und-i mandra politie locala? D-ul primar vede pe cine plateste din banii nostrii?
gigi
05.04.2011 06:49
Capitala bunelor maniere si a marelui marlan sas!
lol
05.04.2011 07:23
pai unde sa fie?? pe bulevardul coposu, pazeau bmw-uri! de ce sa intre in conflict cu gibonii, cind pot sa admire masini pe care nu le vor avea niciodata. ca doar nu vreti sa faca treaba pentru care s-a inventat politia locala!
gicu
05.04.2011 07:29
Un sfat din viata practica: Daca ai un pumn de chei in buzunar, poti sa tragi o dunga frumoasa si decorativa la toate masinile in sir, si asta chiar fara sa te cobori de pe bicicleta. Evident ca in drum inapoi recomandam procedura si pe cealalta parte, doar nu vrem sa arate masinile urat - dupa ce soferii s-au straduit atat sa le puna in evidenta pentru vara.
urme frumoase pentru masini frumos parcate
05.04.2011 07:29
sfaturile ultimului sunt tot in conformitate cu capitala bunelor maniere.
asta nu-i gibon, el este macac sau babuin!
pentru primatele care lasa urme "frumoase" pe masini, sfatuiesc soferii sa poarte un "sfantu Nicolae" sub forma de bata de bassebal, care lasa urme la fel de frumoase!
sib
05.04.2011 08:05
capitala bunelor maniere e doar o vrajeala, daca e sa vorbim pe fata. sibienii sunt niste neciopliti intr-un procent covarsitor asa ca ce se intampla pe pistele de biciclete era de asteptat.
xxx
05.04.2011 08:29
De ce ti-ai parcat masina pe locul meu bai? stai ca te-nvat eu sa parchezi unde trebuie zzzggrrrrrrrrmmmmm
ticalosu
05.04.2011 08:39
de ce astfel de articole mai mereu sunt nesemnate ,deontologilor
un cititor
05.04.2011 08:39
Eu nu stau la discutii am la activ cel putin 35 de masini zgiriate binisor sa se anvete minte unde sa parcheze
coco
05.04.2011 08:56
indolenta cu care-si fac meseria politia sibiana si cea locala nasc asemenea "giboni" . pentru ce vor fi platiti de sefii lor??? sa se plimbe tantosi cu mapele sub brat prin oras sau falnici la bordul masinilor de serviciu si atat? rusine!
sile
05.04.2011 09:26
pai politaii stau ca gibonii ca deh, sunt mai prost paltiti, nu ca inainte de micsorarea salariului ar fi facut altfel:D iar gibonii astialalti care parcheaza pe pista...ar merita sa le tragem cate o zgarietura pe bolid ca noh...vai m-am dezechilibrat si am cazut exact pe masina:D
tanti mitza biciclista
05.04.2011 09:44
mai ales pe alea d ebucuresti sa le zgariem, sa-si aminteasca cu drag de noi cocalarii si pitzipoancele de bamboo:P
tanti mitza reloaded
05.04.2011 09:48
asta cu pistele inca o neghiobie a sasului pe banii nostri ce denivelari sa-si rupa oameni masinile si citi au ramas fara tobe si alte accesorii in renumita pista din valea aurie oameni fara cap
nelu
05.04.2011 10:06
sa nu uitam sasi+ciobanii au format sibiul, sasi au plecat ... au ramas... astia din poze
liu
05.04.2011 10:17
@ liu
Nu-i adevarat. Ciobanii au venit doar cu branza-n targ.
N-aveau treaba directa cu Sibiul.

Marele nostru Comandant Suprem, Geniul Carpatzilor, Erou intre Eroi ne-a adus pe noi si fratii nostri si mai nespalati din Moldova pe aceste melaguri frumoase sa le prapadim in doi timpi si trei miscari.
Cred ce am reausit destul de bine. Nu-i asa?
olteanul
05.04.2011 10:50
D-nul Johanis ne cam dezamagiti...destul de mult si destul de tare in ultima vreme!!! Pe de aplta parte este destul de greu de luptat cu hoardele de mitici si olteni neciopliti de care e plin Sibiul in ultima vreme...tare ar fi bine sa se intoarca la ei in Oltenia.
un sibian
05.04.2011 12:04
bai "gibonule" eu am si carnet si merg si cu bicicleta ... in fiecare zi ma duc pana in curmatura si retur ... "pista" asta isi are capatul intr-un stalp ... asa ca portiunea aceea de 200 de metri no foloseste nici un ciclist, si nici nu ar folosio din cauza sinelor de tramvai !!! Cu alte cuvinte, 200 m de pista fara rost ;)
:-)))
05.04.2011 12:07
MILITIA COMUNITARA si daca ar vrea sa-si faca treaba (pt. care e platita) nu prea are temei legal.
Din cate stiu eu, pista de biciclete nu este marcata pe primul kilometru, de la iesire din Sibiu, pana spre terenul de rugby.
Teroretic se poate parca (regulamentar) pe pista ...
Deci tot indolenta primariei e de vina, face o treba (pista) si nu mai are bani de niste vopsea si semne indicatoare.
Abia apoi amenzi pt. dobitocii din fotografiile de mai sus.
Si abia DUPA MARCARE sa se laude primaria cu EXTRAORDINARA PISTA DE BICICCLTE IN LUNGIME DE 4 KILOMETRI
un biciclist obiectiv
05.04.2011 12:48
spargeti parbrizele!!!
dario
05.04.2011 13:57
Nu municipalitatea e de vina.Daca ati trecut pe Calea Dumbravii de la cimitir si pana la Zoo sunt locuri de parcare cate vrei, pt orice tip de masina,
Da ce sa faci daca romanul e "znob". daca aveau acces direct in Zoo,pun pariu ca acolo parcau.
Cica ies la o plimbare in aer liber, da ei saracii tot in masina stau.
Vai lume ce sanatosi suntem, mai ales la cap.( ca nerozii astia la care oricum le explicam degeaba)
mirela
05.04.2011 14:39
bine mai bako, daca-l citesti pe lenin ai sa observi exact aceeasi infierare proletara. ce mult ti-ar mai place tie sa se bata biciclistii cu soferii.
Ciobanu
05.04.2011 14:47
Laudata masina cu hingheri ce face?
Mirica Lucian nu esti activ domnule. Voi umblati numai prin center, pai da voi sunteti domni....
un pagubit
05.04.2011 15:38
Mirica Lucian seful hingherilor auto ce pazeste?
Cititor
05.04.2011 16:05
FARA SUPARARE DAR UNDE ESTE PARCAREA PENTRU INTRAREA LA GRADINA ZOOLOGICA? CEA MAI MARE PARTE DIN EA A PRIMIT-O GRATIS MINEA PTR. HILTON!!!ASA CA PARCHEAZA SI OAMENII PE UNDE GASESC DIN PACATE! ERA GREU SA AMENAJEZE PARCARI DE-A LUNGUL PORTIUNII DINTRE CIMITIR SI HANUL DUMBRAVA PE PARTEA CU GRADINA ZOOLOGICA INTRE SOSEA SI LINIA DE TRAMVAI? INTAI CREATI CONDITII FRAIERILOR SI APOI DATI AMENZI SAU COMENTATI!
SIBY
05.04.2011 20:49
foarte corect ce spui, sa se faca parcare ca in fata Muzeului Astra. "gibonul" care a scris articolul nici macar nu se semneaza. sunt multe anomalii de circulatie in orasul Sibiu, se fac lucrari si proiecte doar sa fie facute si nu verifica nimeni UTILITATEA lor in trafic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ SIBY
05.04.2011 22:34
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA