Tribuna
Parcare cu plată pe bulevardul Mihai Viteazu și Calea Dumbrăvii din 1 decembrie
Parcare cu plată pe bulevardul Mihai Viteazu și Calea Dumbrăvii din 1 decembrie

Parcările publice de pe bulevardul Mihai Viteazu, pe tronsonul cuprins între strada Nicolae Iorga și strada Rahovei, și cele de pe Calea Dumbrăvii, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Mihai Viteazu și strada Siretului, vor fi parcări cu plată din 1 decembrie, anunță Primăria Sibiu.

 Pe celelalte tronsoane ale celor două artere este deja în vigoare parcarea cu plată astfel că, odată cu implementarea acestor prevederi, taxarea parcării se va face unitar pe întreaga lungime.

Cele două porțiuni din marile bulevarde sunt cuprinse în zona C, iar taxa de parcare va fi de 1 leu/h.

Pentru a plăti taxa de parcare șoferii pot utiliza aplicația Parcare Sibiu (prin sms, cu card bancar sau credit preplătit), SMS, direct de pe mobil și un tichet sau un abonament de parcare.

În cele două zone urmează să fie amplasate și automate pentru tichete de parcare, pentru a oferi sibienilor și această opțiune.   

Tot din data de 1 decembrie 2022 utilizarea parcării supraetajate din cartierul Hipodrom se va taxa. Sibienii care locuiesc în zonă pot cumpăra abonamente de parcare – peste 300 de persoane s-au programat online pentru a depune cererea. Toate informațiile despre cum se poate achiziționa un abonament și regulamentul de funcționare al parcării, AICI.

Amenda pentru parcarea fără achitarea taxei este între 200 și 300 de lei pentru persoane fizice și între 300 și 500 de lei pentru persoane juridice.  






comentarii
7 comentarii

Si cei care locuiesc acolo si nu dispun de un loc de parcare, cum se intampla in zona pietonala din centru, ce fac?!? Niste abuzuri de nedescris atat fata de locatari cat si restul de soferi!!! Ar trebui data in judecata primaria orasului!
19.11.2022 17:30
Asta a mai ramas din ceace mai pune bani la visteria orasului -- impozite, si taxe pe parcare -- fiindca industria Sibiana e dusa demult la gunoi -- Dupa mine toti care au surpat fabricile Sibiene trasi in teapa -- starpiti sa nu mai faca pui.
20.11.2022 02:22
primaria a investit sa traseze linii pe asfalt... e normal sa platim parcare... altfel de unde bani pt oras ? stadion ?
ion marian
20.11.2022 12:06
Nu este deloc normal sa platim parcare deoarece nu este proprietate privata, cum sunt centrele comerciale sau mall urile, ci domeniul public!!! Cei care stau acolo ca si cei din zona pietonala din centrul orasului unde isi lasa masinile, pe acoperis? Nu este legal asa ceva!
@ ion marian
20.11.2022 18:35
Cadou de Mos Craciun... Sibienii sunt sufocati de facturi la energie si taxe, calicii din primarie mai vor o piele de pe bietii oameni. Sictir !
cititor
21.11.2022 10:16
Vor bani pentru salarii angajații primăriei. Să nu uităm când va veni vremea votului, să nu uităm de prețul gunoiului menajer, să -i votăm pe aceiași consilieri, care țin foarte mult la demnitatea pe care noi le-am dato.
21.11.2022 18:29
Toti cei care locuiesc pe b-dul M. Viteazu si detin autoturisme sunt chemati vineri 02.12.2022 ora 17,30 la o adunare de multumire primariei sibiu pentru grija pe care o are fata acesti sibieni . Intalnirea este la sensul giratoriu de langa biserica . Aceasta este doar prima zi .
sibian
30.11.2022 13:08
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA