Tribuna
Paradă militară la Sibiu, de 1 decembrie, pe bd. Coposu. Nu a mai fost din 2019
Paradă militară la Sibiu, de 1 decembrie, pe bd. Coposu. Nu a mai fost din 2019
© Arhiva TRIBUNA

După o pauză consistentă, Sibiul va avea din nou parte de paradă militară de Ziua Naţioală a României. Evenimentul se va desfăşura pe bd. Corneliu Coposu, cu începere de la ora 11. 

Evenimentele omagiale dedicate împlinirii a 105 ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918  vor debuta, vineri, de la ora 9, când, în parearea de la Piaţa Teatrului se va deschide o expoziție de tehnică şi echipamente militare şi de interrvenţie. Tot de la ora 9, la sediul  fostului Comandament al Corpului de Armată de pe str. N. Bălcecu, (vechea Agenţie de Voiaj CFR) una din clădiirile în care a funcţionat Consiliul Dirigent, va avea loc un ceremonial militar de depunere de coroane și jerbe de flori. La ora 9.30 se vor depune coroane și jerbe de flori la actualul sediu al Rectoratului ULBS, unde a funcţionat sediul președintelui Consiliului Dirigent, Iuliu Maniu. Un alt ceremonial comemorativ va avea loc la Monumentul Ostașului din toate timpurile din fața Cercului Militar Sibiu. 

De la ora 18, va avea loc o retragere cu torțe, pe traseul: Cimitirul Eroilor din Pădurea Dumbrava – Calea Dumbrăvii – str. Lomonosov – str. Justiției – bd. Victoriei Cercul Militar - – Memorialul 1989 de la actualul Centru Cultural "Ion Besoiu” – Str. C. Noica – monumentele eroilor din faţa sediilor Poliţiei şi AFT "Nicolae Bălcescu"  – Academia Forțelor Terestre.

În fiecare zi, la Cercul Militar, în perioada 28 noiembrie şi 11 decembrie, între orele 10 şi 16, va putea fi vizitată o expoziție foto-documentară însoţită de proiecții de film.

Evenimentele sunt organizate de către Instituția Prefectului-Județul Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, și celelalte structuri din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională din județ.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA