Tribuna
Papa Francisc a ajuns la Sibiu și merge spre Câmpia Libertății, cu mașina, pe DN 14
Papa Francisc a ajuns la Sibiu și merge spre Câmpia Libertății, cu mașina, pe DN 14

Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat, duminică dimineața, pe Aeroportul Internațional Sibiu. Suveranul Pontif a fost întâmpinat de primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor, de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și de prefectul județului, Adela Muntean.

Primarul Sibiului i-a dăruit Papei Francisc un tablou ce reprezintă Sibiul, pictat de o pictoriță care realizează icoane pe sticlă.

„A fost un moment încărcat de emoție. Ceea ce m-a emoționat în mod deosebit a fost că după ce a dat mâna cu noi și au fost acele momente de politețe s-a îndreptat și spre ceilalți angajați ai aeroportului care erau în jur și a dat mâna și cu aceștia. Este foarte apropiat de oameni, cu un zâmbet cald. Am primit medalie toate trei din partea domniei sale, iar eu i-am făcut cadou o icoană și o traistă tradițională”, a spus Daniela Cîmpean

De la Sibiu, Papa Francisc merge cu mașina la Blaj, unde va avea loc ceremonialul de beatificare a celor șapte episcopi martiri.

Papa a plecat spre Blaj cu mașina, pe DN 14, din cauza ceții care era la Blaj.

Șapte episcopi greco-catolici martiri, Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu vor fi beatificaţi de Papa Francisc.

Duminică este ultima zi a vizitei apostolice a Papei Francisc în România. La evenimentul istoric de la Blaj vor fi prezenți preşedintele României, Klaus Iohannis, și premierul Viorica Dăncilă, iar organizatorii vizitei au estimat prezența a peste 150.000 de persoane.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia