Tribuna
Pandemia i-a reprofilat pe cei din industria nunților. De la rochii de mireasă la comerț
Liuba STARII
1060 vizualizari
Pandemia i-a reprofilat pe cei din industria nunților. De la rochii de mireasă la comerț

Anul 2020 a fost unul fără evenimente și cu multe restricții. Ne-am obișnuit să ne tot amânăm planurile și să sperăm că vom reveni la normalitate. Pe vremuri, luna mai semnifica începutul perioadei de foc în industria nunților. Saloanele de mariaj erau solicitate și abia reușeau să facă fața comenzilor din țară și din străinătate. Nu ne-am fi gândit vreodată că un virus poate să oprească activitatea acestora, iar rochiile albe din visurile mireselor vor fi lăsate să zacă în depozitele magazinelor.

Șapte din zece nunți planificate în 2020 au fost anulate sau amânate. Tinerii speră să-și unească destinele și să organizeze evenimentele cu mult fast și sute de invitați în 2021 sau în 2022. Însă, autoritățile nu fac promisiuni înainte de 1 iunie și spun că vor reveni cu decizii în acest sens la începutul sezonului estival. Potrivit informațiilor publicate, Asociația Furnizorilor din Industria Nunților propune testarea tuturor invitaților înainte de a întră în restaurante.

 “Dacă vorbim de scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e că nunțile să poată avea loc după 15 mai, în situațiile în care toți participanții sunt într-una din cele trei categorii: sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste”, spune Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților.

La Sibiu, lucrurile nu stau mai bine. Majoritatea saloanelor s-a închis, iar angajații au pierdut locuri de muncă. Elena a fost printre ei. Femeia a lucrat la unul dintre cele mai renumite saloane de mariaj din Sibiu.

“Domeniul nostru a fost distrus. Am lucrat până la sfârșitul lui iulie, cu speranțe mari, dar salonul nostru s-a închis. Am finalizat toate comenzile, dar am avut și un cuplu din Anglia care a renunțat la comandă și trebuia să-i restituim banii. Din martie până în iulie am vândut numai trei rochii. Tinerii făceau cununii religioase și nu puteau să facă petreceri. Chiria a fost foarte mare. Am fost nevoită să mă reprofilez și să lucrez în comerț. Au rezistat numai magazinele care aveau spații și nu se stresau cu plata chiriei. În perioada respectivă am făcut modificări doar la două rochii, dar pe vremuri, puteam să am câte șase-șapte comenzi pe săptămână”, spune Elena.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA