Continental
Tribuna
Pandemia de Coronavirus lovește în Primăria Mediaș: reduceri de salarii și șomaj tehnic pentru unii angajați
Vasile ANTIPA
2387 vizualizari
Pandemia de Coronavirus lovește în Primăria Mediaș: reduceri de salarii și șomaj tehnic pentru unii angajați

Epidemia de Coronavirus lovește și în bugetul Primăriei Mediaș, astfel încât peste câteva zile se va discuta asupra recucerilor de salarii și a trimiterii în șomaj tehnic a unor anhajați ai municipalității.

Săptămâna viitoare, Consiliul Local Mediaș va fi convocat într-o ședință extraordinară pentru a stabili toate măsurile legate de diminuarea fondului de salarii din cadrul primăriei.

Primarul Mediașului, Gheorghe Roman, a afirmat într-o conferință de presă că multe primării au probleme cu bugetele locale, iar măsuri cum ar fi trimiterea în șomaj tehnic sau reducerea salariilor sunt necsare.

Edilul șef ai Mediașului a mai adăugat că vor exista cazuri de angajați care vor fi trimiși în șomaj tehnic sau vor avea salariile diminuate. Roman spune că poartă discuții în aceste zile cu juriștii primăriei, dar și cu sindicatul și Direcția Economică pentru a identifica soluțiile legale.

"După cum știți, toate localitățile se confruntă cu probleme legate de bugetul local, iar unele dintre ele au luat deja măsuri privind reducerea salariilor sau trimiterea angajaților în șomaj tehnic. Acest lucru se va întâmpla și la Mediaș.

Sunt în discuții cu Direcția Economică, Direcția Juridică și cu sindicatul pentru a găsi soluții soluții eficiente, dar și legale. La începutul săptămânii viitoare voi convoca în regim de urgență o ședință extraordinară a Consiliului Local unde le voi cere consilierilor să hotărască asupra măsurilor ce se impun a fi luate pentru diminuarea fondului de salarii la nivelul administrației locale", precizează Gheorghe Roman, primarul Mediașului.

 

comentarii
2 comentarii

Dar pensiile nesimtite(speciale)cand le tăiați jigodilor
Cosmin
12.04.2020 12:35
taiem de la fraieri sa putem da la firmele prietene sa puna pavaje. Sa taiem de la fraieri sa asfaltam strazi si dupa aia sa le spargem. Vezi str Stejarului. Dar vin ele iar alegerile, ne vedem la urne.
unu de pe net
13.04.2020 13:34
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia