Tribuna
Pagina inocenței. Anastasia, 11 ani
Pagina inocenței. Anastasia, 11 ani

Salut! Eu sunt un copil. Sunt un copil normal de unsprezece ani. Am venit pe pământ nu de foarte mulți ani. Trăiesc pe Pământ, care în acest moment are o problemă de rezolvat. Și pentru că Pământul nu are picioare și mâini, nu prea poate să o rezolve. Însă oamenii care trăiesc aici, pot. Eu vreau să vorbesc astăzi cu toată lumea despre această problemă.

            În decembrie 2019, chinezii au avut un vizitator. El era un virus pe care toată lumea îl știe acum. Eu cred că acest virus în formă de minge de cauciuc pentru căței, a venit pentru că a auzit de popularitate. A venit pentru că poate a auzit de Michael Jackson și i-a plăcut mult. Așa că virusul, auzind cât de popular poți deveni, a zis că poate și el poate să-și înceapă o carieră.

            Da, poate că alineatul de mai sus e prostesc, dar să ne amintim că povestea asta e scrisă de un copil. Nu prea înțeleg multe despre perioada asta. Când am auzit de acest virus, mi s-a părut interesant numele lui. Chiar și-a ales bine numele de scenă. Să spunem, ca într-un basm.

            A fost odată ca niciodată o mingiuță foarte contagioasă pe nume Coronavirus. Fraza asta e cea mai potrivită. Să continuăm.

            Mingiuța Coronavirus avea mulți bani. De ce? Pentru că numele ei e Coronavirus, care înseamnă COROANA VIRUSULUI. Ce știm cu toții? Că doar regii poartă coroană. Și ce mai știm? Că regii au mulți bani. Totul este logic acum. Nu-i așa? Cu siguranță.

            Când a ajuns mingiuța pe Terra, primul lucru pe care a vrut să-l facă a fost să se cazeze. Dar unde să se cazeze un virus foarte bogat? În China, bineînțeles. Chinezii o să aibă grijă de el ca o mămică.

            Scuzați-mă dacă întrerup povestea. Mai vreau să adaug ceva. Nu săriți peste aceste rânduri. Vă rog foarte mult să nu vă supărați pe ce citiți acum. Sigur, poate vă gândiți că eu fiind copil, n-ar trebui să mă bag în problemele înțelepților (părinții sau oamenii mari), dar cred că v-ați săturat cu toții de lucrurile care se discută cu domnul președinte la București. Haideți să vedem mai departe.

            Așadar, mingiuța s-a cazat în China, cum a plănuit. În timp ce se caza și se plimba acolo, s-a gândit că, dacă este un virus, poate infecta oameni. Așa că s-a hotărât să devină jucărie de mestecat pentru oameni.

            Cred că toată lumea știe continuarea de acum. A fost infectat un om, apoi altul și încă unul, care de această dată a murit. Mingiuța a ajuns și în alte țări. A infectat și mai mulți oameni. Până s-a ajuns în prezent, când s-a terminat călătoria în timp. Oamenii s-au întristat ca niște troli. Da, ați auzit bine. Ne-am ascuns ca niște troli lași, fiecare în peștera lui rece și plină de tristețe și frică.

            Toată lumea! Atenție la mine! Vreau să vă spun că nu trebuie să fim așa! Fiindcă, dacă o să fim așa, o să mestecăm și mai mult mingiuța contagioasă. Nu trebuie s-o înghițim. Toată lumea știe că ceea ce nu trebuie înghițit duce la înec sau la otrăvire sau și mai rău, la moarte. Știu că încă nu s-a găsit un medicament pentru asta, dar am o idee. Vreți s-o auziți? Am înțeles. Ideea mea este să fim optimiști și să ne gândim la ce ne place, măcar până oamenii de știință găsesc un leac pentru asta. Să nu ne mai pese de virus. Dacă el va vedea că nu-l băgăm în seamă, va pleca. Haideți, toată lumea! Râdeți de ce vă place! Zâmbiți la cei dragi! Vorbiți cu prietenii la telefon și discutați despre prietenia voastră!

            Eu doar atât vreau. Nu mă supăr dacă nu o faceți. Vreau să vă amintesc că vă duce la binele vostru. Poate nu. Dar încercați. Poate veți da răspunsul problemei. Sper că va funcționa.

 

                                                                                   Anastasia Guțan, 11 ani






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA