Tribuna
Apa Canal
Ovidiu Ioncu "Kempes”, invitat special la ediția a patra ”Piano Rocks”
Ovidiu Ioncu
"Piano Rocks” a adunat încă de la prima ediţie o serie de artişti consacraţi, nume cunoscute nu numai publicului sibian, ci şi întregii ţări. Alături de pianista Teodora Cîrciumaru, şi Tudor Turcu, Nicu Covaci, Radu Nechifor, Sebastian Marcovici sau Paula Seling au răspuns afirmativ la invitaţia organizaorilor. Lor li se vor alătura anul acesta alţi artişti, precum Dombi Emanuel (trombon), Andrei Marcovici (percuţie), Romulus Cipariu (țambal) şi cvartetul braşovean "4Tune!".

 

  • "O avem, din nou, alături de noi pe tânăra coregrafă Aleisha Gardner şi dansatori ai partenerului nostru tradițional, Teatrul de Balet Sibiu. În fiecare an avem și un invitat special. Ediţia cu numărul 4 îl aduce în faţa publicului sibian pe Ovidiu Ioncu Kempes, vocea care a consacrat trupele Cargo și RezidentEX”, spune Laurențiu Străuț, organizatorul evenimentului.

Ovidiu Ioncu "Kempes" este liderul trupei KEMPES și vocea metalica alaturi de care s-au remarcat formațiile Cargo și RezidentEX. În 1988, Ioncu este cooptat în formația Cargo de la trupa Capricorn din Arad. Porecla "Kempes" i s-a dat datorită îndemânării fotbalistice și a asemănării cu argentinianul Mario Kempes. Înregistrează cu Cargo albumele: ”Povestiri din Gară” (1992), ”Destin” (1995), "Colinde și obiceiuri de iarnă" (1996), ”Ziua Vrăjitoarelor” (1998),  "Colinde" (2000) și  "Spiritus Sanctus" (2003), precum si single-uri (1989, "Brigadierii", "Buletin de ştiri", "Doi prieteni/Ana", "Capra/Lui", "Clasa muncitoare", "Batacanda", "Steaua & Urare", "Cântecul Paştelui", Bagă-ţi minţile-n cap", "Mama"), remarcându-se prin vocea puternică. La puțin timp după lansarea albumului ”Destin”, Kempes a avut un accident de motocicletă, în care a fost rănit grav. A urmat un extraordinar concert în semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalentă în care alături de Cargo au cântat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Vali Sterian, Iris, Weinberger și alții. În mai 2003, Ovidiu Ioncu pleacă în Australia. Revine în România în 2012 și lansează albumul "Alpha", împreună cu RezidentEX. În 2015 alături de trupa sa, KEMPES lansează albumul "Regăsire", album foarte apreciat de iubitorii rock-ului românesc și nu numai.
Biletele pentru concertul "Piano Rocks" pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Sălii "Thalia" sau online de pe www.kompostor.ro. Preţul unui bilet este de 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului.
"Piano Rocks", aflat la a patra ediţie, este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, precum şi de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romania.

Detalii privind activitatea formației KEMPES  se găsesc pe pagina oficială a grupului, AICI. (A. M.)


comentarii
1 comentarii

Cea mai bestiala voce rock rom
Metal fan
05.07.2017 21:53
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA