FITS 2024
Tribuna
Ospătar o zi pentru copii
Sorana MAIER
4044 vizualizari
Ospătar o zi pentru copii
Un nou proiect pentru strângerea de fonduri destinate copiilor născuţi prematur se va derula vineri într-o cafenea din Sibiu, unde toate bacşişurile vor fi donate în beneficiul celor mici.

Asociaţiile Baby Care şi Mâini Unite pun în practică un nou proiect destinat celor mai mici copii ai Sibiului, copiii îngrijiţi în Terapia Intensivă Neonatală şi în Clinica de Prematuri.
„Ospătar o zi pentru co­pii” va avea loc  la cafeneaua La Etaj – Cafenea cu Dichis, unde fotograful Daniel Bălţat va fi ospătar, iar toate bacşişurile vor fi donate asociaţiei.
Pe 6 martie 2015, Daniel Bălţat va fi, de la ora 11,00 la ora 23,30, ospătar la cafeneaua La Etaj – Cafenea cu Dichis. „Vă invit pe cei care îmi sunteţi apropiaţi, dar şi pe cei care vreţi să îi sprijiniţi pe cei mici. Schimbăm o vorbă, un zâmbet şi facem o faptă bună! Vom ajuta co­piii născuţi prematur! Iar bacşişurile vor fi donate Asociaţiei Baby Care Sibiu pentru a ajuta la modernizarea Secţiei de Prematuri şi a Terapiei Intensive Neonatale din Sibiu. Vă aştept cu drag!”, e invitaţia lui Daniel Bălţat.
Asociaţia Baby Care are ca obiectiv principal sprijinirea îngrijirii în cele mai bune condiţii a prematurilor şi nou-născuţilor internaţi în Terapia Intensivă Neonatală a Maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
“Credem cu tărie că un bun început în viaţă este premisa esenţială pentru toţi copiii. Iar prematurii şi nou-născuţii care se nasc cu diverse afecţiuni au dreptul să fie îngrijiţi şi trataţi la fel de bine ca şi copiii din ţările vestice, ţări în care se investeşte mult mai mult în sănătatea copiilor. Stă în puterea noastră, a tuturor, aşa cum am demonstrat deja în ultimii ani, să facem mai multe şi mai bine pentru copiii noştri. Echipamen­tele şi aparatele medicale moderne permit îngrijirea cu mai mult succes şi în mai mare siguranţă a copiilor şi ne dorim să continuăm să modernizăm din acest punct de vedere îngrijirea copiilor noştri încă din primele momente de după naştere. Vă invităm aşadar să faceţi parte din proiectul nostru, proiect care va continua lunar, pe care dorim să îl extindem şi în alte locaţii şi în cadrul căruia vă pregătim şi câteva surprize”, spune medicul neonatolog dr. Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care.
În ultimii ani, asociaţia a strâns fonduri semnificative prin proiectele  “Un vis, o speranţă, o viaţă” (Semimaratonul Sibiului 2013), „Azi prematur, mâine campion! Luptă pentru viaţă” (Raliului Sibiului 2013), „Zi­ua Internaţională a Prematurului” (17 noiembrie 2013), “Viaţa începe cu noi” (Campanie de informare şi strângere de fonduri 2014), “Dăm startul în viaţă” (Semimaratonul Sibiului 2014, în parteneriat cu Mâini Unite Sibiu), care au avut ca rezultat achiziţionarea unui ecograf performant, a unui incubator performant, a unui pulsoximetru neonatal, circuite de respiraţie, teste pentru analize, necesare bunei desfăşurări a îngrijirii şi tratamentului nou-născuţilor şi prematurilor din Terapia Intensivă Neonatală.
Asociaţia Mâini Unite are ca obiectiv principal asigurarea unei dezvoltări fizice și psihice armonioase a copiilor prin acţiuni diverse - de la educaţie la asistenţă juridică.

 

comentarii
1 comentarii

Cea mai buna oferta de lucru!
grigore
04.03.2015 23:36
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica