Tribuna
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susține, în premieră, un concert la Festivalul "Enescu", în București
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susține, în premieră, un concert la Festivalul
© Arhiva Filarmonica de Stat Sibiu
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susține, în premieră, un concert în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", în 15 septembrie, de la ora 13, la Sala Radio din București, în cadrul seriei de evenimente "Muzica secolului 21".

 


"Festivalul "Enescu" de la Sibiu este reprezentat de un parteneriat în armonie dintre Asociația Culturală Play și Filarmonica de Stat Sibiu. Organizatorul marelui festival, Artexim prin directorul executiv, domnul Mihai Constantinescu, salută această inițiativă unică în România, apreciind faptul că la Sibiu sunt găzduite cele mai multe concerte ale Festivalului Internațional ”George Enescu” în țară.  Ne bucurăm să vă anunțăm astfel că Filarmonica de Stat Sibiul se implică activ în cel mai mare festival muzical al României, alăturându-se celor mai mari muzicieni din lume precum Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Orchestre National de France, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlo etc. Prin acest parteneriat în armonie dintre Asociația Play și Filarmonică, Sibiul găzduiește opt concerte în perioada 3-14 septembrie, dintre care șapte la Sala Thalia a Filarmonicii și un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime”, Sibiu. Vă invităm să intrați în acest parteneriat muzical care demonstrează că Sibiul poate susține în viitor titlul de Capitală Culturală a României", spune Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.


 

Programul concertelor:

*3 septembrie, ora 19, Filarmonica de Stat din Sibiu, Sala Thalia

Recital Monte Piano Trio

FRANCESCO SICA (vioară) CLAUDE FROCHAUX (violoncel) IRINA BOTAN (pian)

Program: Enescu Trio în la minor Schoenberg „Noapte transfigurată” op. 4 (ar. pentru trio cu pian de Eduard Steuermann) Enescu Serenade lointaine Chausson Trio în sol minor op. 3 bilete: https://festivalenescu-sibiu.iabilet.ro/bilete-recital-monte-piano-trio-festivalul-enescu-la-sibiu-43081/

*5 septembrie, ora 19, Filarmonica de Stat din Sibiu, Sala Thalia

Recital Charles Hamelin

Program: Debussy Images oubliées, Rahmaninov Morceaux de fantaisie op.3, Enescu Suita I pentru pian, Prokofiev Sonata a IV-a pentru pian.

bilete: https://festivalenescu-sibiu.iabilet.ro/bilete-recital-charles-hamelin-festivalul-enescu-la-sibiu-43083/

*9 septembrie, ora 19, Filarmonica de Stat din Sibiu, Sala Thalia

Recital Elisabeth Leonskaja

Program: Beethoven Sonata nr. 30 în mi major op. 109, Beethoven Sonata nr. 31 în la bemol major op. 110, Beethoven Sonata nr. 32 în do minor op. 111.

bilete: https://festivalenescu-sibiu.iabilet.ro/bilete-recital-elisabeth-leonskaja-festivalul-enescu-la-sibiu-43085/

*10 septembrie, ora 19 Biserica Catolică "Sfânta Treime", Sibiu

Concert Grande ChapelleMadrid

Program: „The Feast of The Resurrection in Piazza Navona”, Reconstituire muzicală a sărbătorilor pascale organizate de Confreria S. Giacomo degli Spagnoli în Roma.

Muzicieni:

Ruggiero Giovannelli, Jacobus de Kerle, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Tomás Luis de Victoria, Francisco de Soto, Francisco Guerrero, Fernando de las Infantas, Giovanni Matteo Asola, Giovanni Luca Conforti, Cesare Bendinelli și Rocco Rodio.

bilete: https://festivalenescu-sibiu.iabilet.ro/bilete-recital-la-grande-chapelle-madrid-festivalul-enescu-la-sibiu-43105/

*11 septembrie, ora 19, Filarmonica de Stat din Sibiu

Recital David Grimal & G Asmaryan

Program: Ravel: Sonata nr. 2 în sol major pentru vioară și pian, Ravel: Rapsodia Tzigane, Chausson: Poem pentru vioară și pian op. 25, Enescu: Sonata a III-a în la minor pentru pian și vioară op. 25, „în caracter popular românesc”. bilete:https://festivalenescu-sibiu.iabilet.ro/bilete-recital-david-grimal-g-asmaryan-festivalul-enescu-la-sibiu-43087/

*12 septembrie, ora 19, Filarmonica de Stat din Sibiu

Recital Nobuyuki Tsujii

Program:

Debussy: Deux Arabesques, Debussy: „Imagini”, Caietul I, Ravel: Sonatină, Chopin: 4 Balade: Balada nr.1 în sol minor op. 23, Balada nr. 2 în fa major op. 38, Balada nr. 3 în la bemol major, op. 47, Balada nr. 4 în fa minor op. 52.

bilete: https://festivalenescu-sibiu.iabilet.ro/bilete-recital-nobuyuki-tsujii-festivalul-enescu-la-sibiu-43089/

*13 Septembrie, ora 19, Filarmonica de Stat din Sibiu

Muzica Secolului XXI- Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijor Cristian Lupeș

Dan Dediu „Elegia minacciosa” pentru orchestră, Francesco Tristano - Concertul pentru pian „Island Nation Free”, solistul Francesco Tristano la pian, Jörg Widmann - Concertul pentru vioară, solistul Michael Barenboim la vioară, Constantin Basica - Concert pentru dirijor și orchestră (primă audiție).

bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-orchestra-filarmonicii-din-sibiu-44863/

*14 septembrie, ora 19, Filarmonica de Stat din Sibiu

Kremerata Baltica

GIDON KREMER dirijor, vioară

Program: Weinberg Concertino pentru vioară și orchestră de coarde op. 42, Enescu Aria și Scherzino pentru vioară și orchestră, Enescu Intermezzo op. 12, Weinberg: Simfonia de cameră nr. 4 op. 153.

bilete: https://festivalenescu-sibiu.iabilet.ro/bilete-recital-kremerata-baltica-festivalul-enescu-la-sibiu-43091/

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia