Tribuna
Sevis
Opt restaurante și două localuri din Sibiu, incluse în ediția 2018 "Gault & Millau" România
Andra MARINESCU
2419 vizualizari
Opt restaurante și două localuri din Sibiu, incluse în ediția 2018
În cadrul unei gale care a avut loc luni seara, 14 mai, a fost lansat ghidul "Gault & Millau" România 2018, cu 141 de restaurante şi localuri "POP" din șase oraşe (Braşov Bucureşti, Cluj, Oradea, Sibiu, Timişoara). În premieră, restaurantele din România au primit note şi bonete, iar clasamentulrezultat le conectează şi le face vizibile în gastronomia internaţională. Opt restaurante din Sibiu sunt incluse în această ediție a ghidului.


"Syndicat Gourmet" este pe primul loc în clasamentul restaurantelor din Sibiu, cu 12 puncte și o bonetă. Ioan Bebeșelea, bucătar-șef "Syndicat Gourmet", a fost nominalizat la categoria "Terroir | Colaborare cu producătorii locali".
Urmează "Max" și "Old Lisbon" (cu 11,5 puncte și o bonetă fiecare), "Benjamin Steakhouse" și "La Pasaj Resto&Pizzerie" (10,5 puncte fiecare), "Hermania", "Hochmeister", "Kulinarium" (10 puncte fiecare). La secțiunea "POP" au fost selecționate două localuri – "Cafe Wien" și "Pardon Café".


Bucătarul-șef al anului


În cadrul aceleiași gale, bucătarul-şef Alexandru Petricean (restaurantul "Maize", Bucureşti) a obţinut nota maximă în primul ghid din România: 15 puncte şi 3 bonete, devenind astfel bucătarul-șef al anului "Gault&Millau" România 2018.
„Văd investiţia în proiectul Gault&Millau în primul rând ca pe o investiţie în România. Un studiu recent realizat de World Tourism Organization arată că 80% dintre entităţile implicate în turism la nivel global consideră gastronomia ca fiind un factor important în alegerea unei destinaţii pentru o călătorie. Este clar că România îşi descoperă încă potenţialul gastronomic, iar Gault&Millau este un partener care va susţine dezvoltarea în această direcţie”, spune Alexandre Almăjeanu, fondator "Gault & Millau" România.
„Această primă ediţie a ghidului Gault&Millau în România este o reflectare a ceea ce suntem şi a ceea ce ne propunem să facem în România – parteneri pentru bucătari. Vrem să-i descoperim, să le recunoaştem meritele şi să-i sprijinim să se dezvolte. Evaluarea restaurantelor s-a facut cu responsabilitate şi respect faţă de eforturile şi pasiunea oamenilor care lucrează în această industrie. Notarea restaurantelor a luat în calcul calitatea ingredientelor, tehnicile utilizate şi propunerea chefului, viziunea acestuia asupra meniului. Am fost inspiraţi la fiecare pas făcut de spiritul fondatorilor, jurnaliştii Christian Millau şi Henri Gault, de simţul lor exact, curios, constructiv, iar lansarea ghidului este doar primul dintre proiectele pe care le vom iniția în acest an”, adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, co-CEOs "Gault & Millau" România.
În cadrul galei "Gault&Millau", s-au acordat premii pentru şapte categorii relevante pentru piaţa locală de restaurante.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia