Tribuna
SEVIS
Opt asocieri de firme, interesate de modernizarea drumului Ocna Sibiului-Țapu
Sorana MAIER
1879 vizualizari
Opt asocieri de firme, interesate de modernizarea drumului Ocna Sibiului-Țapu

Modernizarea celor 35 de km din drumul județean 106 B, de la A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu a stârnit interesul firmelor de construcții, opt asocieri de firme din țară și străinătate depunându-și ofertele pentru această lucrare.

Modernizarea drumului județean 106 B, de la autostrada A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu, în lungime de aproximativ 35 km, este unul dintre cele trei proiecte de infrastructură rutieră pentru care Consiliul Județean Sibiu a atras finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, alături de DJ 106 Agnita – Sighișoara și DJ 141 Mediaș -Bârghiș.

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a prezentat, într-o conferință de presă, situația acestei investiții.

Contractul de finanțare a fost semnat în data de 1 februarie 2018, iar valoarea totală a proiectului este de 121.135.517,17 lei, inclusiv TVA.

În luna octombrie 2019, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai investiției la faza Proiect Tehnic. Astfel, valoarea totală a investiției fără TVA a fost de 108.901.708,97 lei.

Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere.

Prima licitație pentru lucrările de execuție a fost lansată în data de 03.01.2020, iar atunci a fost depusă o singură ofertă, care a fost declarata neconformă, pentru că nu au fost îndeplinite toate cerințele din caietul de sarcini.

A doua licitație a fost reluată în data de 24.05.2020. Au fost doi ofertanți, însă ofertele au fost neconforme, deoarece unul dintre  ofertanți nu a îndeplinit cerințele din caietul de sarcini, depunând o ofertă alternativă, cu alte tipuri de lucrări şi cantități, iar celălalt ofertant a fost respins în etapa financiară, date fiind abaterile financiare ce depășeau 1% din valoarea ofertată

 

Valoarea investiției, sporită

 

„După derularea și anularea celor 2 proceduri de licitație, dat fiind dezinteresul participanților (unul, respectiv doi ofertanți) pentru o lucrare de o asemenea valoare mare dar şi clarificările operatorilor economici din perioada licitațiilor, CJ Sibiu a concluzionat că valoarea estimată a investiţiei este subevaluată, fapt confirmat şi de proiectant care, faţă de momentul întocmirii documentaţiei tehnice, a considerat oportun şi necesar optimizarea proiectului, în sensul actualizării valorii proiectului cu preţurile actuale”, explică reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Astfel, prin adresa nr.11095/08.09.2020, înregistrată la Consiliul Județean Sibiu cu nr.14487/09.09.2020, operatorul economic Asocierea SC Eptisa Romania SRL – Eptisa Servicios de Ingenieria a adus la cunoștință faptul că în situația economică națională au intervenit o serie de schimbări relevante pentru proiect, care au condus la necesitatea actualizării preţurilor unitare la o parte din articole. Conform adresei menționate, schimbările care au condus la necesitatea revizuirii listelor de cantități estimate de lucrări și actualizării prețurilor unitare la articole sunt legate de creșterea prețurilor unor materii prime, materiale de construcții și combustibil ce intervin în prețul unor articole de referință din proiect.

Noua valoare a investiției a fost aprobată prin HCJ nr. 254/36.11.2020 și  este de 117.984.506,69 lei fără TVA.

A treia licitație a fost lansată în data de 31.12.2020, termenul limită de depunere a ofertelor a fost de 23.02.2021, iar valoarea estimată a contractului: 107.574.917,68 lei fără TVA.

Au fost depuse 8 oferte din partea unor asocieri de operatori economici din țară și străinătate, acestea însumând 48 de firme/subcontractanți.

Comisia de evaluare a ofertelor estimează că finalizarea procedurii de atribuire va avea loc în cursul lunii mai 2021.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia