Tribuna
PNL
Opt amenzi, în valoare de 112.000, aplicate de ITM Sibiu
Opt amenzi, în valoare de 112.000, aplicate de ITM Sibiu

ITM Sibiu a efectuat în perioadă 27 – 31 iulie, 74 de controale în care s-a verificat modul în care se respectă prevederile legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, la încheierea, executarea şi suspendarea contractelor individuale de muncă precum şi la aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu COVID-19.

Potrivit reprezentanților ITM Sibiu, pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 65 de sancţiuni, din care opt amenzi, în valoare totală de 112.000 de lei și 57 de avertismente. La locurile de muncă verificate au fost identificate șapte persoane care desfăşurau muncă fără forme legale la patru angajatori. Cele mai frecvente abateri de la cerinţele legale constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind repausul saăptămânal, neevidențierea orelor de începere și de terminare a programului de lucru în foile colective de prezență, neplata drepturilor salariale, transmiterea întârziată a datelor în REVISAL, lipsa solicitărilor scrise ale salariaților pentru concediile fără plată. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au constatat următoarele deficiențe: lipsa controalelor medicale, instruire necorespunzătoare, semnalizarea necorespunzătoare la locurile de muncă, probleme de electrosecuritate și lipsa notificărilor privind substanțele chimice.

 

“Neîndeplinirea prevederilor legale prevăzute în Legea 55/2020 cu privire la aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu COVID-19, a dus la sancţionarea angajatorilor cu trei amenzi în valoare totală de 3.000 lei și 12 avertismente pentru următoarele abateri: lipsa triajului epidemiologic, lipsa evaluării riscurilor specifice COVID-19 și lipsa planului de prevenire și protecție actualizat cu măsurile de prevenire împotriva COVID-19”, spune Remus Furtună, inspector șef al ITM Sibiu.

 

Verificările efectuate la sfârşitul săptămânii, în zilele de sâmbătă şi duminică precum şi pe timp de noapte s-au desfăşurat în comun cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia