Tribuna
Operetă și spectacol de balet pentru copii, în weekend, la ”Sibiu Opera Festival”
Liuba STARII
894 vizualizari
Operetă și spectacol de balet pentru copii, în weekend, la ”Sibiu Opera Festival”
Trei spectacole sunt programate în acest weekend, în cadrul celei de-a 11-a ediții a proiectului "Sibiu Opera Festival”. Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” București vine la Sibiu cu spectacolul ”Liliacul”, sâmbătă 21 septembrie, la Centrul cultural Ion Besoiu, iar Opera Comică pentru Copii din București are programate două reprezentații ale spectacolului de balet ”Poveste vieneză”, duminică 22 septembrie, la teatrul Național ”Radu Stanca”.

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” va pune în scenă spectacolul de operetă ”Liliacul” de Johan Strauss. În germană, „Die Fledermaus”, ”Liliacul” este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul, pe un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874. Doctor Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”. Această nouă producție a spectacolului „Liliacul” a avut premiera pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” pe 24 februarie.

Duminică, 22 septembrie 2019, este rândul celor mici să se bucure de festival. Opera Comică pentru Copii a programat două reprezentații ale spectacolului de balet ”Poveste vieneză”, la Sala Teatrului ”Radu Stanca”, de la orele 16 și 19.

“Când acțiunea se petrece într-un oraș precum Viena, iar modul de a o reda este dansul, povestea devine captivantă! Talentații noștri balerini au pregătit un regal de valsuri, o selecție din creația celui care a consacrat acest gen în lume, Johann Strauss fiul. Nu lipsesc nici momentele hazlii, prezentate în ritm de polka, astfel încât povestea noastră vieneză are toate premisele să vă ridice de pe scaun și să vă invite pe ringul de dans”, spune Felicia Filip, director general Opera Comică pentru Copii.

”Sibiu Opera Festival" va continua la începutul săptămânii viitoare cu un eveniment devenit tradițional pentru acest proiect: ”Take an Opera Break” – scurte concerte de arii din opere. Soliștii Oana Andra (mezzosoprană), Adrian Dumitru (tenor) și pianistul Alexandru Pentrovici vor prezenta publicului compozițiui semnate de G. Bizet, G. Verdi, G. Puccini, E. di Capua și Fr. Lehar. La spațiile consacrate , precum Aeroportul Internațional Sibiu, Curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu, strada Cetății sau Primăria Municipiului Sibiu au fost adăugate, pentru acest an, alte două: Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu, unde recitalul va fi exclusiv pentru pacienții și medicii instituției și Colegiul Național „Samuel von  Brukenthal – unde eveniementul va fi prezentat elevilor unei clase de liceu. Programul complet al festivalului este disponibil pe pagina www.filarmonicasibiu.ro Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Bilete a Sălii Thalia (tel. 0735566486) și online, pe portalul www.iabilet.ro. Prețurile biletelor variază între 20 și 54 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia