Tribuna
OMS recomandă celebrarea Crăciunului, în mediul online
OMS recomandă celebrarea Crăciunului, în mediul online

Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială „cea mai bună opţiune” pe timp de pandemie pentru majoritatea ţărilor, a estimat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Agerpres.

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a precizat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

Aceasta vede soluție în celebrare online: „Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi. (…) Facem astfel în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”.

Potrivit specialistului Michael Ryan, ţine de autorităţi să găsească echilibrul potrivit între „riscurile pentru sănătate şi riscurile sociale şi economice”, legate de restricţii în plină perioadă a sărbătorilor, care pot genera „multe frustrări şi multe critici”.

Organizaţia Mondiale a Sănătăţii (OMS) a prezis un al treilea val de pandemie în Europa la începutul anului 2021, dacă guvernele repetă greșelile de până acum, neaplicând la timp restricții. Astfel, specialiștii atrag atenția asupra necisității impunerii unor restricții în toate țările, de sărbători, pentru ca oamenii să nu răspândească virusul și mai mult.

comentarii
4 comentarii

OMS e o organizație masonică. Habar n-au ei despre Nașterea Domnului Hristos și despre semnificația acestei sărbători. Așa cum nu au nici cei care conduc România.
Un spectator
24.11.2020 14:33
Adica nu putem sta 4 persoane la masa?
24.11.2020 20:20
nu sunt eu admiratorul lui Trump dar cand a zis ca nu mai da bani astora de la OMS a avut mare dreptate! o organizatie de trantori care doar dau din gura si nimic altceva... contorizarea imbolnavirilor o face f bine si presa iar daca nr nu e satisfacator are grija sa mai puna ceva acolo...
mihai
25.11.2020 14:16
frate, nu mai are voie lumea sa se imbolnaveasca
25.11.2020 22:47
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia