Tribuna
Sevis
OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în piețe
OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în piețe

Organizația Mondială a Sănătății a cerut interzicerea totală a vânzării de animale vii în piețele tradiționale și piețele umede pentru a Evita posibilele apariții viitoare de boli precum Covid-19, relatează The Independent, citat de Digi 24.

Organizația a solicitat guvernelor să suspende comerțul cu animale vii prinse în sălbăticie, pentru a reduce riscurile asupra sănătății publice.

Este vorba în special despre mamifere.

„Animalele, în special animalele sălbatice, sunt sursa a mai mult de 70 la sută din noile boli infecțioase care apar la oameni, multe cauzate de virusuri noi. Mamiferele sălbatice, în special, sunt o sursă importantă de astfel de riscuri”, a transmis Organizația Mondială a Sănătății într-un comunicat.

În urmă cu ceva timp, OMS ceruse condiții mai bune pentru animalele care sunt vândute în astfel de piețe și avertiza că închiderea lor completă ar putea duce la perturbări în comerțul de hrană și, implicit, la o criză alimentară.

De curând însă au anunțat că este nevoie de interzicerea totală a vânzării acestor animale vii, după ce un studiu efectuat în comun cu specialiști din China a arătat că așa-zisele „piețe umede” sunt, cel mai probabil, locul de apariție al coronavirusului.

 

 

 

comentarii
1 comentarii

Nu mai avem voie sa le vindem, deci nu mai avem voie sa le crestem, deci nu mai avem voie sa le sacrificam...

Pam pam...
ilie
14.04.2021 10:00
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia