Continental
Tribuna
Olguţa Vasilescu zice: "90% dintre angajați sunt multumiți"
Olguţa Vasilescu zice:
Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a revenit, miercuri, cu noi precizări despre salarii, de data aceasta ale celor din Sănătate. Ea e de oprere că dacă "nici în sănătate nu sunt mulțumiți", nu are ce să mai spună. "Ştiți ce majorări sunt. Noi am avut multe discuții cu cei din sănătate. Este stabilit un regulament de sporuri până în martie. Dacă au ceva de reclamat îi așteptăm la minister", a spus ministrul, citat de Antena 3.

"Cineva  a calculat greșit, să-și ausme răspunderea. Cei care sunt nemulțumiți să vină cu fluturașul să vedem cine i-a păcalit. (...) Mi se pare că îi plângeți foarte mult pe cei cu salariu mare, e singura modalitate pentru ajustarea unor salarii. Peste 90% cred că sunt mulțumiți, pentru cei 3% e mare scandal, să nu mai vorbim de faptul că unora li s-a calculat greșit din vina direcțiilor de resurse umane”, a adăugat ea.

Ministrul Muncii e de părere că 90% dintre angajați sunt multumiți şi că transferul contribuțiilor sociale nu ar trebui să-i afecteze nici pe salariații din sistemul privat. „E vorba de aceeași cheltuială a angajatorilor, dacă le-a scăzut salariul înseamnă că angajatorul a vrut să își crescă profitul și atât, l-a furat pe angajat, nu e vina Codului fiscal”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Anterior, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, realizată de Radu Tudor, Lia Olguţa Vasilescu a  spus că angajații nu au de unde să știe dacă le-a scăzut sau crescul salariul "până nu le vine fluturașul". Ea a mai acuzat că se face confuzie între legea salarizării, trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat şi că "foarte puțini au citit legea".
Despre bugetari, Olguţa Vasilescu a precizat că anul acesta ei au creșteri salariale cu 25%, mai puțin câteva categorii. Despre angajaţii din mediul privat, ministrul spune că vor fi ajutaţi "în sensul că ITM-urile vor face controale". "Trăim într-o economie descentralizată, în care privatul poate să facă tot ce dorește", a adăugat Vasilescu.

 

comentarii
1 comentarii

CAND ERAI GATA ,,SA FACI RAZBOI CIVIL" DACA IESE IOHANNIS PRESEDINTE AM FOST CONVINS CA NU STII PE CE LUME TRAIESTI.ACUM IMI DAU SEAMA CA ESTI IDIOATA DEABINELEA,SA CREZI CA POTI PACALI O TARA SPUNAND CA DACA TRANSFERI OBLIGATIILE DE PLATA MARESTI SALRIILE.POATE TE CRED CEI DIN OLTENIA CARE SUNT LA FEL DE RETARDATI CA TINE
BEN
10.02.2018 22:46
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia