Tribuna
PNL
Oficierea căsătoriei în afara sediului primăriei te costă 1.000 de lei, la Avrig
Dan FRÂNCU
1654 vizualizari
Oficierea căsătoriei în afara sediului primăriei te costă 1.000 de lei, la Avrig


Prin Hotărârea Consiliului Local Avrig nr. 24/2019, s-a stabilit instituirea taxei speciale pentru activitatea de Stare Civilă, aplicată solicitanţilor ce doreau oficierea căsătoriei civile în alt loc de cât spaţiul special destinat din clădirea Primăriei Avrig. La scurt timp după adoptare, prevederile hotărârii respective au intrat în contradictoriu cu prevederile OUG nr. 57/2019, conducerea administrativă a oraşului fiind nevoită să identifice o altă soluţie, astfel încât cheltuielile prilejuite de oficierea căsătoriei în afara sediului instituţiei să fie acoperite.
Ca urmare, începând cu această lună, pentru deplasarea ofiţerului de stare civilă, în vederea oficierii căsătoriilor în afara sălii de oficiere a căsătoriilor din cadrul Primăriei oraşului Avrig, se va percepe o taxă specială în valoare de 1.000 lei. Consiliul Local al oraşului Avrig, întrunit în ultima şedinţă ordinară a acestei legislaturi, a adoptat Hotărârea nr. 101/2020, prin care a modificat Hotărârea nr. 24/2019.
Prin aceeaşi hotărâre, legislativul avrigean a decis că taxa pentru deplasarea ofiţerului de stare civilă în vederea oficierii căsătoriei în alt loc decât sala de oficiere a căsătoriei, se achită la casieria Primăriei oraşului Avrig, în termen de 10 zile cuprinse între data depunerii documentaţiei la Starea Civilă şi data oficierii căsătoriei.
Oficierea căsătoriilor în afara sediului Primăriei Avrig presupune deplasarea în siguranţă a ofiţerului de stare civilă în locul stabilit de viitorii soţi, asigurarea protecţiei registrelor şi certificatelor de stare civilă, precum şi revenirea ofiţerului de stare civilă la sediul instituţiei în timp util, astfel încât programul ulterior să nu fie afectat. Transportul este asigurat de Primăria Avrig, ofiţerul de stare civilă urmând a fi însoţit, în mod obligatoriu, de un angajat al instituţiei.
Această taxă specială constituie venit la bugetul local al oraşului, banii colectaţi urmând a fi utilizaţi pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi funcţionare ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Avrig.
În referatul de aprobare, ce a însoţit proiectul de hotărâre supus dezbaterii şi aprobării consilierilor locali avrigeni, se menţionează că, în ultima perioadă sunt înregistrate numeroase solicitări, adresate în mod deosebit de cetăţeni care nu au domiciliul sau reşedinţa pe raza UAT Avrig, pentru oficierea căsătoriei civile în alt loc decât sediul primăriei.

comentarii
3 comentarii

Daca industria e zero-- sa inventat alt mijloc de mulgere a cetateanului-- o noua fabrica de facut bani --
22.09.2020 00:13
Si care este problema? Daca nu vrei sa platesti taxa de 1000 de lei fa cununia civila in primarie, nu te obliga nimeni sa te duci in varful muntelui ca sa faci cununia civila acolo. Ce viata trebuie sa aiba ofiterul ala de stare civila care trebuie sa umble cu registrele in mana dupa cum au unii chef. Ce face daca intr-o zi are 3 cununii in locatii diferite???, alerga de la Palat la Ghiocelu, apoi la Poiana Neamt???. Sambata si duminica trebuie sa umble pe toate drumurile de tara ca sa le faca la toti mofturile, cand mai are timp de el, cand se mai odihneste omul ala, ma gandesc ca are si el o familie si o viata, nu??? Normal nici nu trebuia sa se aprobe oficierea castoriilor in afara sediului primariei, dar cand ai afaceri ce nu faci pentru bani, nuntasii sunt si ei surse de venit pentru poienite si palate. Cei din PMP ar trebui sa lase taxa aia in pace si sa se ocupe de alte proiecte mult mai importante pentru orasul Avrig.
zotac
22.09.2020 16:01
Da, dar e cool...
Domnia si fitele se platesc...
22.09.2020 16:44
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia