Tribuna
PNL
Oferte din Italia, Turcia și Ucraina pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș
Laura BUCIU
1180 vizualizari
Oferte din Italia, Turcia și Ucraina pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Încă un tronson al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, cel cuprins între Arpașu de Jos și Sâmbăta de Sus, va fi realizat de companii străine.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că au fost depuse patru oferte pentru construcția tronsonului 3 al Autostrăzii Sibiu -Făgăraș.

„Au fost depuse 4 oferte pentru construcția Tronsonului 3 (Arpașu de Jos- Sâmbăta de Sus) al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș!”, spune Sorin Grindeanu, marți, pe Facebook.

Pentru proiectarea și execuția acestui lot, cu o lungime de 17,61 de km și o valoare estimată cuprinsă între 1,83 de miliarde de lei și 2,16 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte firme și asocieri de firme din Italia, Turcia și Ucraina.

Contractul, finanțat prin Programul Transport (fonduri europene), prevede maximum 12 luni pentru perioada de proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Pentru construcția tronsonului 2, Avrig-Arpașu de Jos, au fost depuse șase oferte, de asemenea, ale unor companii din străinătate. Au depus oferte constructori și asocieri de constructori din Ucraina, Turcia și Italia, dar și ai subsidiarei din România a unei companii din Austria.

Câștigătorul contractului pentur lotul 2 va avea la dispoziție maximum 48 de luni și 1,71 miliarde de lei pentru a finaliza proiectul.

Autostrada Sibiu-Făgăraș, în lungime de 68,05 km, este formată din 4 tronsoane și face parte din Intercoridorul Moldova-Transilvania al rețelei de transport european TEN-T Coprehensive.

Construcția autostrăzii va fi finanțată din fonduri europene alocate prin Programul Transport.

 


comentarii
1 comentarii

Au venit baietii "saraci" din Ucraina cu banii la purtator. Slava Ucraina! :)))))
Andrei
02.03.2023 11:27
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica