Tribuna
Sevis
Octombrie se termină pe sistemul: frumos în zi de lucru, urât în weekend
Dumitru CHISELIŢĂ
1691 vizualizari
Octombrie se termină pe sistemul: frumos în zi de lucru, urât în weekend
Prognoza săptămânii care începe, ne obişnuieşte cu "stilul" acela meteorologic de care ne loveam şi verile mai actuale sau mai recente: vreme OK în timpul săptămânii, adică în zilele de lucru, şi vreme urâţică spre urâtâ în weekend. Adică, de luni până vineri, va fi cald raportat la octombrie, dar vineri-duminică se va răci şi va ploua. Dar ne-am obişnuit aproape... A, iar dimineţile va fi ceaţă. Că aşa e toamna.

Luni, vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros în cursul zilei când izolat va mai ploua slab. Noaptea, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 18 grade, iar cele minime între 5 și 7 grade. Local dimineața, se va semnala ceață.

Marţi, vremea va fi caldă și în general frumoasă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 20 de grade, iar cele minime între 5 și 8 grade. Pe arii restrânse, dimineața, se va semnala ceață în zonele joase.

Miercuri, vremea se va menține mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat va ploua slab. Noaptea, pe crestele montane, precipitațiile vor fi, trecător, mixte. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări izolate la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 19 grade, iar cele minime între 5 și 7 grade. Pe arii restrânse dimineața, se va semnala ceață în zonele joase.

Joi, deși temperaturile diurne vor marca o scădere, vremea se menține ușor mai caldă decât normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi temporar noros și local va ploua, iar la munte, noaptea, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 17 grade, iar cele minime între 7 și 8 grade. Izolat se va semnala ceață.

În weekend, vremea se va răci treptat de la o zi la alta. Cerul va fi variabil, temporar noros și mai ales în prima parte a intervalului va ploua, iar la munte precipitațiile vor fi mixte, noaptea ninsori în zona înaltă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în special la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Adrian Paşol, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
1 comentarii

Mai... nu i-am urat La multi ani, dlui redactor Chiselita de ziua numelui! La multi an cu sanatate! Sa traiesti ca trebuiesti!
27.10.2020 17:01
Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia