Tribuna
Ocna Sibiului, sărbătorită la 755 de ani de la prima atestare documentară, printr-o expoziţie filatelică
Ocna Sibiului, sărbătorită la 755 de ani de la prima atestare documentară, printr-o expoziţie filatelică

În anul 2018, Ocna Sibiului are două momente aniversare: 755 de ani de la prima atestare documentară a localităţii şi 160 de ani de la deschiderea oficială a băilor. Primăria oraşului, prin intermediul primarului George – Claudiu Predescu şi viceprimarului I. Dragoş Bunaciu, împreună cu Asociaţia Filateliştilor din judeţul Sibiu, organizează o Expoziţie Filatelică interjudeţeană, care marchează aceste evenimente importante pentru staţiunea balneo-climaterică, cunoscută şi sub denumirea de „Litoralul Transilvaniei”.

Expoziţia este montată în două locaţii din incinta Lacurilor: la etajul Restaurantului „Simpatico” şi la etajul „Restaurantului-Autoservire” şi este deschisă în perioada 10-30 iunie.

Intrarea la expoziţie este gratuită.

La expoziţie participă 41 de exponate la clasa maturi, 18 exponate la clasa tineret, însumând un număr de 183 feţe de panou. La clasa literatură sunt înscrişi şase expozanţi.

Primăria Ocna Sibiului şi Asociţia Filateliştilor din judeţul Sibiu vor realiza două plicuri speciale şi două ştampile speciale care vor marca cele două evenimente.

Toţi cei care doresc să ştampileze corespondenţa cu aceste ştampile speciale, o vor putea face în data de 20 iunie la Oficiul poştal din incinta Lacurilor.

De asemenea, va fi executată şi o medalie, care va fi a doua medalie emisă de localitatea Ocna Sibiului, după cea din 2013, când s-au aniversat 750 de ani de la prima atestare documentară, sub denumirea de Terra Wiz.

În data de 20 iunie, când au fost deschise oficial, acum 160 de ani, băile din Ocna Sibiului, va avea loc lansarea cărţii „Ocna Sibiului la două momente aniversare”. Autorii cărţii sunt Ioan Dejugan, care a oferit o parte din cărţile poştale ilustrate vechi (1894 – 1930) din colecţia personală, şi pr. Savu Popa care a completat imaginile cu colecţia lui şi care a făcut o scurtă istorie a localităţii. Textul este în limba română şi limba engleză, traducerea fiind făcută de Camelia Cărăbulea. Tehnoredactarea aparţine lui Ioan Băncioiu. Şi pentru apariţia acestei cărţi, autorii mulţumesc Primăriei Ocna Sibiului şi primarului George-Claudiu Predescu.

Pe 20 iunie, la ora 12, cei interesaţi sunt aşteptaţi la expziţia care va avea loc la etajul Restaurantului-Autoservire „Rareş” din incinta Lacurilor Naturale Ocna Sibiului.

În ziua de 23 iunie, la terasa Restaurantului „Simpatico”, din incinta Lacurilor Naturale, va avea loc un târg al colecţionarilor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia