FITS 2024
Tribuna
Ocna Sibiului: "Oficial, s-a deschis sezonul! Apa este superbă, netulburată încă". 20 de lei intrarea sau gratuit după ora 18
12629 vizualizari
Ocna Sibiului:
© Ocna Sibiului - Lacurile Naturale

S-a lăsat mai greu primăvara asta, dar uite că până la urmă a renunţat la ifose şi năravuri, aşa încât o baie în lacurile de la Ocna Sibiului e cum nu se poate mai potrivită. Veştile bune nu se opresc aici, ci vin la pachet cu gratuităţi. Preţul unui bilet pentru adulţi este redus la 20 de lei, pentru o singură intrare, între orele 07.00 - 18.00, iar copiii au acces gratuit. Parcarea este, de asemenea, gratuită, iar cei care vor ajunge abia după ora 18 nu mai plătesc intrarea.
"Apa este superbă, netulburată încă. 
La fel sunt ţi preţurile:
Între orele 07.00-18.00
Bilet preţ adult redus 20 lei - o singură intrare
Copii Gratuit
Parcare Gratuit
----> După ora 18:00 este gratuit!", au transmis administratorii paginii Ocna Sibiului - Lacurile Naturale

"Lacurile Ocna Sibiului sunt locul miraculos dintre munti unde gasesti frumusetea marii si minunile terapiei naturale cu sare si namol.
Statiunea Ocna Sibiului este situata la 15 km de municipiul Sibiu.
Accesul este foarte usor, putandu-se face cu masina sau cu mijloacele de transport in comun (tren, autobuz).
Atractia statiunii este reprezentata de cele 12 lacuri functionale. Apa sarata si namolul sunt folosite in tratemente reumatice, neuromotorice si ginecologice.
Complexul Lacurilor Naturale va pune la dispozitie pe langa lacurile sarate si o piscina cu apa sarata pentru copii, piscine cu apa dulce, locuri de joaca pentru copii, filigorii, dusuri cu apa rece si calda, terase, doua parcari supravegheate cu camere video. In statiune exista peste 500 de locuri de cazare in hoteluri, pensiuni si camping.
Statiunea balneoclimaterica are o capacitate de 144 locuri în hotel, 150 locuri în casutele popasului turistic si 80 locuri în satul de vacanta al elevilor. Cantina – restaurant a statiunii are o capacitate de 300 persoane pe serie.
La Ocna Sibiului se trateaza cu rezultate deosebite bolile aparatului locomotor, reumatismele degenerative cronice, preartrozele si artrozele, spondilozele, precum si diferite afectiuni ginecologice.
Ocna Sibiului a fost prima data documentata in 1263, desi zona este locuita din vremea dacilor. Orasul se afla la 15 km N-V de Sibiu.
Primele cercetari sistematice ale valentelor curative a lacurilor sarate sunt efectuate în 1820. Dupa aceasta data se amenajeaza treptat statiunea.
In jurul lacurilor se construiesc cabine, se planteaza pomi, se ridica pavilioane pentru bai calde si reci. Statiunea a fost inaugurata oficial la 20 iunie 1858.
Intre 1906 si 1909 s-au ridicat pavilionul central si cladirea bailor existente si astazi. Ele cuprind sali pentru bai calde, pentru împachetari cu namol, aerosoli, bazine.
Din 1948 – baile Ocna Sibiului devin statiune cu caracter permanent.
Pe langa pavilioanele amintite, statiunea mai cuprinde strandul cu lacurile Horia, Cloşca şi Crişan, formate prin inundarea a sase saline vechi (7.848 m.p. si adâncimi de 44,5 m, 34,55 m, respectiv 44 m). Acestora li se adauga lacurile din apropierea liniei ferate Sibiu – Copşa Mică: lacul fara fund, lacul Ocna pustie, lacul Brâncoveanu, lacul Ocniţa, lacul cu namol etc.
sursa: www.lacuriocnasibiului.ro

 


comentarii
3 comentarii

Oficial, apa e caldă !
Sile
23.05.2023 15:03
Pe când un articol despre plantele unice care cresc în zonele sărate ?
E vorba de ,,plantele halofile,,
Sempronia Camfor
23.05.2023 15:09
Pai ce coincidenta nefericita. Cum s-a deschis sezonul la Ocna au reînceput lucrările la drum, de data asta în Sura Mică. Mie imi da cam cu virgula situația, mai cu seama ca anul trecut fix în sezon au lucrat la drum între Sura Mică și Ocna. Oare oficialii județului nu sesizează aceste "coincidente" ?
Jan
23.05.2023 23:03
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica