Tribuna
Ocna Sibiului, cea mai ieftină staţiune din regiune
Ana Maria MĂTUŞOIU
21628 vizualizari
Ocna Sibiului, cea mai ieftină staţiune din regiune
În plin sezon estival, lacurile naturale de la Ocna Sibiului primesc zilnic peste o mie de vizitatori, numărul acestora ajungând şi la 10.000 în weekend. Proprietăţile terapeutice ale lacurilor cu apă sărată, şi ale celor cu nămol sunt principalul motiv pentru care românii, dar şi străinii vin la Ocna Sibiului. Complexul constituie în aceeaşi măsură o alternativă pentru cei care nu pot merge la mare. În apropierea judeţului Sibiu mai există câteva staţiuni de acest gen - Sovata, Geoagiu Băi şi Călimăneşti Căciulata - însă, după un calcul simplu, cel mai mic tarif îl are staţiunea Ocna Sibiului.

Zilele caniculare de vară pot fi „tratate” de adulţi, pensionari şi copii la Complexul Lacurile Naturale Ocna Sibiului, care poate fi considerată cea mai ieftină staţiune din regiune. Spre deosebire de restul staţiunilor din judeţele învecinate, unde preţurile de intrare depăşesc 20 de lei, la Ocna Sibiului cel mai mare preţ, cel plătit de adulţi, este de 15 lei. Copiii peste 7 ani dau doar 10 lei, iar copiii sub 7 ani şi persoanele cu handicap gradul 1 grav au intrarea gratuită. Se mai percepe o taxă de 5 lei pentru cei care vin cu maşina, pe care o pot lăsa în una din cele două parcări su­pra­vegheate cu camere video ale staţiunii.
Lacurile cu apă sărată şi nămol, locurile umbrite şi terasele din staţiunea aflată la doar 15 kilometri de Sibiu pot fi locul potrivit pentru o ieşire în timpul săptămânii sau în weekend. Cei mici se pot bălăci în piscina pentru copii, iar terasele îi aşteaptă pe cei care vor să-şi astâmpere foamea sau setea. Preţurile? Nu mai mari decât în Sibiu. Un mic costă 3 lei, o porţie de cartofi prăjiţi 5 lei, o porţie de cotlet umplut 10 lei, iar supele între 7 şi 10 lei. Vă puteţi răcori cu o apă plată la 3,5 lei, o bere sau un suc, care au, în medie, aceleaşi preţuri: 4 sau 5 lei. De la terase puteţi închiria şezlonguri, cu 10 lei bucata.  
Dacă plănuiţi să staţi două sau mai multe zile la Lacurile Naturale Ocna Sibiului, veţi avea unde să înnoptaţi. Staţiunea oferă peste 500 de locuri de cazare în hotel, pensiuni şi camping. Complexul este deschis între orele 7-22, însă dacă vreţi să luaţi o pauză de la bălăcit şi bronzat, pentru a ieşi din zona lacurilor, trebuie să aveţi bonul cu voi, pentru a vă putea întoarce fără să plătiţi încă o dată intrarea.
 
Peste drum, la Ştrand la „Motanul”

Mai există o opţiune tot în Ocna Sibiului. La o aruncătură de băţ se află Ştrandul cu lacuri sărate, deschis zilnic, între orele 8-22. Intrarea pentru adulţi este 20 de lei, 5 lei pentru copiii sub 10 ani şi 5 lei parcarea. Aici beneficiaţi de şezlong şi de duşuri cu apă caldă pentru care nu va trebui să plătiţi niciun leu.  Pe lângă lacurile sărate (lacul cu arte­ziană pentru aerosoli naturali), puteţi merge la baza de tratament de care dispune com­plexul, unde există o sală de gimnastică pentru recuperare şi întreţinere, precum şi o piscină acoperită cu apă sărată, dar şi saună umedă şi uscată.

Sovata, Geoagiu Băi şi Călimăneşti, mai scumpe

Perla Sovatei este Lacul Ursu, singurul lac helioterm din Europa. Încă din 2014, la Lacul Ursu biletul de intrare este 25 de lei pentru adulţi, iar pentru copii 20 de lei. Accesul la lac este zilnic între orele 10-18, însă între orele 13-15 se face pauză, perioadă în care este obligatorie ieşirea din lac. Se poate rămâne, însă, în incinta ştrandului. Cei care părăsesc ştrandul în această perioadă, la întoarcere vor trebui să plătească pentru biletul de intrare.
O altă staţiune renumită în România pentru efectele apei sale este Geoagiu Băi, staţiune care pune la dispoziţia turiştilor trei bazine cu apă termală. Complexul se află la 46 de kilometri de Deva şi la 19 de Orăştie. Cât pri­veşte preţurile, acestea sunt mai ridicate decât la Ocna Sibiului. Adulţii trebuie să plă­tească 20 de lei pentru intrare, pensionarii şi  copiii cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani 15 lei, iar cei care vor şezlong trebuie să mai dea 5 lei.
La câţiva zeci de kilometri de Sibiu se află şi staţiunea Călimăneşti-Căciulata, care are două baze de tratament, dar şi aici este mai scump decât la Ocna, mai ales dacă punem la socoteală cheltuielile cu drumul şi ca­zarea.


comentarii
3 comentarii

Sansa incredibila si unica! Cel mai avansat sistem de lucru! Castiguri motivante! S-au
acordat peste 4600 de dolari
marioara
28.07.2016 01:03
Da...ieftin. Indiferent ca mergi la 8 dimineata sau la 6 seara, tot 15 lei e. Pensionarii, adica cei ce au cea mai mare nevoie de aceste bai, nu au reducere. Fain...
Pisi rau
28.07.2016 08:45
pensionarii s-au balacit toata viata pe gratis la ocna, nu ai loc de cadavrele lor zbarcite la ocna. Incerci sa gasesti un petec de umbra, e ocupat de hoardele imputite de boshorogi.

Judet vecin: Mures... strandul Weekend... cat toate celelalte statiuni enumerate la un loc, intrare: 6 lei!!!!!!! sase (cai frumosi) lei!!!! 6 lei!!
Mancare ieftina la terase, bauturi reci, muzica mult mai placuta ca la ocna, calimanesti sau geoagiu, apa curata.

Inca o data: articol de doi bani, marca tribuna.
un sibian
28.07.2016 09:32
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia