Alexandru Hanea, noul director al CSU Sibiu, al cărui mandat se întinde pe o perioadă de 4 ani, până în 2029, a spus, în conferința de presă găzduită de Sala Senatului de la ”Medicină”, că obiectivul pentru anul acesta al ”galben-albaștrilor” este evitarea retrogradării. Apoi, în ediția viitoare, clasarea în primele opt, adică revenirea în play-off, urmând ca, pentru sezonul 2026/2027, să ia în calcul calificarea în ”careul de ași”.
”Pe termen lung, îmi este greu să discut. Mandatul meu este unul de 4 ani. Pe termen scurt, este un obiectiv dureros, de câte ori trebuie să-l rostesc, am dificultăți. Pentru sezonul în curs, obiectivul echipei de seniori este evitarea retrogradării. Da, în momentul de față, în regulamentul Federației Române de Baschet este stipulat foarte clar că retrogradează două echipe. Deci nu este un obiectiv inventat. Că, poate, pe viitor, o să apară o decizie, din partea federației, care să anuleze acel articol, nu exclud treaba asta, însă la momentul de față nu este o glumă și nu ne putem culca pe-o ureche, că s-ar putea scoate acel articol. Nu cred că e o modalitate să abordăm subiectul ăsta.
Pentru următorul an, în ceea ce privește echipa mare, obiectivul este readucerea acesteia în play-off, adică în rândul primelor opt, iar pe urmă să se propunem, în următorul sezon, revenirea în lupta pentru cele patru poziții fruntașe”, a spus Hanea.
Altă strategie la copii și juniori. Centru de Excelență la Sibiu
În schimb, Hanea spune că, la nivelul Centrului de Copii și Juniori, planurile sunt altele și se întind ”pe termen lung”. Directorul CSU Sibiu susține că este un plan măreț, dar care ar trebui să aibă drept finalitate înființarea la Sibiu a unui Centrul de Excelență.
”Din punct de vedere al Centrului de Copii și Juniori, acolo povestea este foarte lungă. Planurile se fac doar pe termen lung, nu putem face planuri pe termen scurt acolo, în sensul că ne dorim dezvoltarea unui Centru de Excelență la Sibiu. Acesta e un plan măreț, pe care noi, cu siguranță, nu o să-l putem face într-un timp rezonabil de unii singuri. Avem nevoie de sprijinul autorităților. Ne dorim să-i atragem alături de noi atât pe cei din instituțiile publice, cât și companiile private. Dorim să-i transformăm în parteneri strategici pentru proiectul nostru, pentru că acest Centru de Excelență trebuie să aibă ca finalitate o bază sportivă proprie a clubului.
Dar, pentru că discutăm de gânduri mărețe, aș vrea să spun că planul nu este ca acest Centru de Excelență să deservească doar orașul Sibiu ci să reprezinte un centru regional foarte puternic. Dar, așa cum am mai spus, am lăsat la final acest centru, pentru că va fi un lucru pe care îl vom dezvolta și cel mai lent, fiind un proiect foarte serios, ambițios, costisitor”, a afirmat Hanea.
Un (alt) sibian în România Educată. Elena Lotrean: „Este periculos să fim proști” |
Cum și cine a salvat Compa după 1989: de la IPAS-ul de stat, la privatizare, listare la bursă și performanță |
TRIBUNA, din interior. Emil David, interviu-eveniment: de la Slavici, la patroni – via PCR |
Drone, artificii, muzică și luna plină, au făcut senzație pe cerul orașului în prima seară de FITS |
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |