Tribuna
Obiecte decorative, ateliere și demonstrații, la Târgul Olarilor din Piața Mare
Liuba STARII
4142 vizualizari
Obiecte decorative, ateliere și demonstrații, la Târgul Olarilor din Piața Mare
© Răzvan Negru
Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, face trecerea de la vară la toamnă, în acest an. Cea de-a 53-a ediție a evenimentului se va desfășura în perioada 31 august - 1 septembrie, între orele 9 și 21, în Piața Mare din Sibiu, și va reuni meșteri din toate colțurile țării. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Peste o sută de meşteri din Corund, Braniştea, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare şi Obârşa sunt așteptați la Târgul Olarilor, de la Sibiu, în perioada 31 august – 1 septembrie. Manifestarea recreează atmosfera de târg specifică Pieţei Mari de odinioară, așa că vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziționeze produse decorative sau utilitare specifice acestui meşteşug: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc. Atmosfera de târg va fi întregită de demonstrațiile live la roata olarului, publicul având prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictură pe obiecte ceramice.

Ediția actuală a "Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia