Tribuna
Oameni gospodari: sibienii primesc gratuit echipamente și ustensile pentru înfrumusețarea spațiilor verzi
Oameni gospodari: sibienii primesc gratuit echipamente și ustensile pentru înfrumusețarea spațiilor verzi

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) și KeepCalling, prin fundația KeepGiving, oferă sibienilor, gratuit, echipamente și ustensile necesare pentru întreținerea spațiilor verzi. Prin campania Oameni gospodari”, aceștia își doresc înfrumusețarea spațiilor verzi din jurul blocurilor.

În această perioadă, sibienii și-au făcut un obicei în a planta trandafiri ori a tunde iarba de pe spațiile verzi din jurul blocurilor, de multe ori acest obicei devenind o formă de socializare între vecinii gospodari. Vecinul de la parter scoate furtunul de apă pe geam, cel de la etajul unu aduce hârlețul, iar un altul pune la dispoziție foarfeca cu care toaletează gardul viu.

Pentru a sprijini sibienii gospodari, AIOS lansează o campanie finanțată de KeepCalling prin fundația KeepGiving, prin care oferă sibienilor (persoane fizice sau asociații de proprietari) echipamente și ustensile necesare pentru întreținerea spațiilor verzi. Pentru a răspunde nevoilor acestora, fiecare doritor își poate alege echipamentele și ustensilele de care are nevoie pentru întreținerea spațiilor verzi din jurul blocului în care locuiește, în funcție de suprafața spațiului, compoziția vegetației sau complexitatea proiectului de amenajare. Gama de produse este largă, astfel că locuitorii își pot alege de la hârleț, greblă, stropitoare sau furtun de grădină, până la echipamente electrice precum trimmer cu acumulator ori mașină de tuns iarba. Bugetul alocat este de 1000 lei pentru fiecare scară de bloc, acesta putând varia în funcție de nevoile din teren.

Pentru a primi gratuit echipamentele, sibienii trebuie doar să trimită o cerere pe site-ul www.aios.ro/gospodar ori pe WhatsApp la numărul 0756.572.752, după care vor fi contactați de către reprezentanții Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu. Locuitorii vor merge apoi într-un magazin de profil partener de unde își pot alege singuri echipamentele și ustensilele dorite.

Proiectul este finanțat de compania KeepCalling prin fundația KeepGiving, este implementat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) și se adresează sibienilor care locuiesc la bloc și și-au făcut un obicei în a întreține spațiile verzi din jurul scării. El vine ca răspuns la Regulamentul zonelor verzi din Sibiu, recent aprobat de către Primăria Municipiului Sibiu.

 


comentarii
2 comentarii

SUNT MULTE STRAZI CARE AU SUPRAFATA MARE CU IARBA SI POMI SI PE CARE LE INGRIJIM NOI CARE STAM LA CASA SI NU LA BLOC NU INTELEG DE CE ACEASTA DISCRIMINARE. DAU EXEMPLU STRADA RECORD DIN TIGLARI, EU MI-AM CUMPARAT CHIAR SI MASINA ELECTRICA DE TUNS IARBA SI UN TRIMER SI ALTE UNELTE. PUTEAU SA DEA SI LA CASE UNELTE CEL PUTIN 1 SAU 2 PE O STRADA SA FIE FOLOSTE DE MAI MULTI VECINI
GIGI
14.05.2022 11:23
daca ai casa esti bogat poti sa cumperi unelte daca stai la bloc manci ... in loc de porc
lm
19.05.2022 13:20
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA