Tribuna
Oale şi ulcele, în Piaţa Mare
Andra MARINESCU
3015 vizualizari
Oale şi ulcele, în Piaţa Mare
Piaţa Mare se face oale şi ulcele, în weekend. Asta pentru că în 5 şi 6 septembrie, are loc Târgul Olarilor, cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului.

După o tradiţie veche de 49 de ani, meşteri din renumite centre de olărit ale României se întâlnesc la Sibiu, în prima sâmbătă şi duminică din luna septembrie. Încă de la pri­mele ore ale dimineţii, ei des­chid Târgul Olarilor, cu oale simple, realizate tradi­ţional românesc, cu farfurii şi vaze cu motive geometrice, zoo­morfe sau florale, cu obiec­te decorative şi ceramică figurativă.
În acest an, sunt aşteptaţi peste 200 de olari şi meşteri în ceramică figurativă, din 31 de judeţe din ţară, şi invitaţi din Ungaria. Printre şcolile de olărit din România care vor fi prezente la Sibiu se numără Corund, Braniştea, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare şi Obârşa. O parte dintre meş­teri vor face demonstraţii la roata olarului şi vor susţine ateliere de olărit.
Târgul Olarilor va fi deschis sâmbătă şi duminică, între orele 9 - 20. Proiectul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Pro­mo­varea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii Sibiului", în parteneriat cu Complexul Na­ţional Muzeal ASTRA. Eveni­mentul este finanţat de Con­siliul Judeţean Sibiu şi cofi­nanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

comentarii
2 comentarii

Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara ? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar din prima luna,fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele,fara multa bataie de cap!Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa de email : gheorghenecula@yahoo.com
vaporeanu
03.09.2015 00:44
I-mi pare rau,acestia nu sunt olari,sunt vanzatori ambulanti.Oalele si vasele respective sunt aduse din Polonia,Cehia si Ukraina.Aproape nici-un vas nu este facut de olari.
gogu din rampa
03.09.2015 16:26
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia