Tribuna
FOTO: O veche reclamă la coniac, descoperită pe faţada unei clădiri din centrul istoric al Sibiului
Adrian POPESCU
3969 vizualizari
FOTO: O veche reclamă la coniac, descoperită pe faţada  unei clădiri din centrul istoric al Sibiului

O pictură murală inedită a fost descoperită zilele trecute pe o clădire din centrul istoric al Sibiului, pe fațada unui magazin naturist. 
În timpul derulării unor reparaţii la faţada imobilului din strada Mitropoliei nr.26, angajaţii constructorului contractat - care executau lucrările de estetizare - au identificat într-o zonă centrală a faţadei mai multe straturi succesive de culoare. Ca atare,  în zona în care au fost identificate aceste straturi suprapuse lucrările au fost stopate pentru o expertizare. În urma studiilor de parametri a fost scoasă la lumina zilei  o pictură murală. 
Conform primelor estimări nu ar fi vorba despre o reclamă a unuia din miile de producători de coniac din lume, ci despre un „cognac” celebru şi venerat. Este vorba „Ezuba - Duroyier Cognac” produs în Polonia (n.n. şi în Ungaria). 
Se pare că firma producătoare  avea o distilărie şi în Sibiu, iar produsul era comercializat în imobilul care la ora actuală găzduieşte un magazin naturis. Ieri, reprezentanţi de la Urbana, Direcţia judeţeană  pentru  cultură Sibiu şi proprietarii au stabilit care sunt etapele imediat următoare privind conservarea elementului identificat pe faţadă. Despre povestea care se ascunde după această pictură murală vom reveni într-un material mai amplu. Până atunci vă devoalăm un aspect interesant anume că numele de Ezuba ar avea sorginte irlandeză ori engleză. 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia