Tribuna
Jidvei
O sibiancă este asistentul social al anului în România
Laura BUCIU
3988 vizualizari
O sibiancă este asistentul social al anului în România
Loredana Diana Botea lucrează de mai bine de 14 ani ca asistent social în domeniul sănătăţii mintale, la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. Vorbeşte cu atâta pasiune despre ceea ce face, încât premiul pe care l-a primit săp­tămâna aceasta, la Ateneul Român pare să îşi fi găsit cel mai merituos destinatar. Loredana Diana Botea a primit Premiul "Asistentul social al anului" după ce a fost votată de zeci de oameni pe internet şi după ce, clasată în primii cinci asistenţi sociali din ţară, a intrat în a doua eta­pă de jurizare, una bazată pe portofoliu. De departe, proiectul de suflet al asistentului social de la Psihiatrie, care de un an este şi preşedinte al Asociaţiei Spitalului de Psi­hiatrie, este „Grădina Tera­peutică”, o grădină în curtea instituţiei medicale care ara­tă ca un parc unde pacienţii pot ieşi să se relaxeze. „Eu lucrez într-o secţie de supra­veghere, unde ajung oameni cu afecţiuni acute. M-am gândit că le trebuie altceva decât să stea în salon, această grădină terapeu­tică”, spune Loredana Botea.

Marele câştigător

Nu ştie dacă s-a gândit că va câştiga sau nu marele premiu. Dar atunci când a plecat spre Bucureşti, Lore­dana a ştiut că pentru spitalul unde lucrează ea este câştigătoare. „Am plecat de la Sibiu cu gândul că eu sunt oricum câştigătoare. Eu am recunoaşterea în Sibiu, la spital şi multe activităţi, multe proiecte pe care le-am des­făşurat mi-au adus bucurie şi satisfacţie”, povesteşte asis­tenta socială a anului 2014.
Loredana Diana Botea crede că nu e nimic întâm­plător în ceea ce priveşte activitatea ei de până acum. Totul a pornit de la prima zi de serviciu. „M-am angajat de ziua mea de naştere, în 2001. Nu văd munca pe care o desfăşor ca fiind grea sau uşoară. Este mai mult o vocaţie. Ca să fii asistent social trebuie să ai vocaţie”, mai spune Loredana.
Job-ul de la Spitalul de Psihiatrie a fost „prima mea dragoste”, după cum afirmă.  „Terminasem şcoala postli­ceală sanitară, profil asistent medico-social. După 4 ani am început Facultatea de Asistenţă Socială la Catedra de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul ULB Sibiu. Am făcut un masterat tot pe Asistenţă Socială şi Fa­milie. Totul a venit de la sine şi m-am bucurat de fiecare pas”, spune asistenta socială.

Proiecte pentru spital

Reprezentanţii conducerii Spitalului de Psihiatrie din Sibiu sunt mândri de reuşita Loredanei Botea. „Ne bucu­răm că Loredana s-a întors la Sibiu cu acest premiu. Pentru noi este o bucurie să o avem aici. Este foarte serioasă şi lucrează cu drag în proiecte importante pentru spitalul nostru şi credem că merita acest titlu care îi re­confirmă calităţile”, a declarat Denisa Nicoară, managerul
general al Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh Preda”.
În 2014, ca asistent social principal şi ca preşedinte al Asociaţiei Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh Preda”, Loredana Botea a fost coordonator al proiectului „În lumea basmelor terapeu­tice”, derulat la Centrul de Sănătate Mintală Copii, prin care 80 de preşcolari au beneficiat de sesiuni de terapie în grup prin basme terapeutice şi tehnici creative, a fost promotor pentru organizarea unui concert în beneficiul pacientelor Secţiei a VI – a (cronici) susţinut de caravana Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică şi a derulat, în acelaşi timp, activităţi de implementare a proiectului „Grădina terapeu­tică”, ce are ca scop amena­jarea unei curţi interioare de 1500 de metri pătraţi, pentru a oferi posibilitatea pacien­ţilor cu boli psihice severe să petreacă timp în exterior, într-un mediu sigur, cu efecte calmante şi beneficii docu­mentate asupra stării de sănătate psihică.
De asemenea, a organizat „Bazar cu lucruri gratis”, a fost coordonator al proiec­telor „Ergonet”, „Căsuţa cu lectură” etc.

comentarii
3 comentarii

bravoooooo
doooc
20.03.2015 10:39
Cea mai buna oferta de lucru!
Lupsa
20.03.2015 13:25
Un articol foarte bun, p?cat ca autoarea discrimineaza prin folosirea formei masculine, chiar din titlu, numind-o pe c
Andrea
21.03.2015 11:56
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia