Tribuna
O profesoară din Turnu Roșu, decorată de Ziua Națională a României, la Cotroceni
Liuba STARII
5113 vizualizari
O profesoară din Turnu Roșu, decorată de Ziua Națională a României, la Cotroceni
© Foto: Facebook/Ligia Deca, consilier prezidențial

Carmen-Liliana Buta, profesoara de Matematică, din Școala Gimnazială “Matei Basarab” Turnu Roșu a fost decorată miercuri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, cu medalia “Ordinul Meritul pentru învățământ”.  Ceremonia s-a desfășurat  la Palatul Cotroceni.

Cadrul didactic din Turnu Roșu a fost premiat pentru  digitalizarea actului educațional și creșterea echității în educație în cadrul proiectului “Digitaliada”.

“Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim. 1 Decembrie este însă şi prilejul de a mulţumi unor personalităţi remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună. Astăzi, îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse şi de a le transmite gratitudinea întregii societăţi. Ziua Naţională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generaţii care s-a dedicat trup şi suflet împlinirii unui ideal măreţ şi reprezintă simbolul unităţii, al sacrificiului şi al speranţei poporului român. Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenţei noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistenţă şi de adaptabilitate”, a spus președintele Klaus Iohannis, la ceremonia organizată la Palatul Cotroceni.

Carmen-Liliana Buta, cadrul didactic din Turnu Roșu a fost premiat pentru  digitalizarea actului educațional și creșterea echității în educație în cadrul proiectului “Digitaliada”.

“Este incontestabil că această criză sanitară a accentuat diferenţele de acces la educaţie de calitate pentru copii şi tineri. Impactul economic, social şi psihologic al acestei perioade educaţionale fără precedent va fi resimţit pentru multă vreme de acum înainte. Faptul că aţi pus vocaţia şi efortul dumneavoastră în slujba interesului copiilor, într-un context atât de complicat, în care sentimentul de autoprotecţie s-a activat în mod natural la majoritatea oamenilor, îmi confirmă din nou câtă nevoie este să îi susţinem pe cei care văd educaţia ca pe o chemare, nu ca pe o meserie. Vă număraţi printre cei care pun deja bazele României Educate şi pentru asta vă mulţumesc!”, a afirmat șeful statului la Cotroceni.

 

comentarii
5 comentarii

la gramada cu marle alb, pacat!
Ion
02.12.2021 23:54
foarte bine, acum treci la impachetat teste de saliva. Meseria de dascal a ajuns de batjocora. Pacat ca nu se face o reforma pe bune in invatamant. Asta este, cineva trebuie sa fie coada Europei !
03.12.2021 08:36
Fara pile,cunosinte si relatii??.Felicitari.
PCR
03.12.2021 11:21
Care Romanie educata? Dvs. si consoarta dvs. ca profesori ce-ati facut pt. invatamantul romanesc si pt. dascali? Nimic! Ati dat o decoratie... In loc sa revolutionati sistemul asta falimentar de invatamant. Cu toata digitalizarea, elevii de la Turn-Rosu, tot ca pluta sunt! Cata matematica si informatica stiu?
03.12.2021 12:14
N-as primi din mana presedintelui. nici macar o nuca!..
04.12.2021 14:31
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia