Tribuna
Festivalul Gradinilor
O poveste tristă, din Cisnădioara
O poveste tristă, din Cisnădioara

Un bun prieten al meu, mare iubitor de animale, mi-a istorisit o întâmplare tristă, consumată acum vreo 10 zece zile, în Cisnădioara. "În urmă cu destui ani, am cunoscut o familie din Cisnădioara. Locuia pe strada Cireşilor. Erau oameni nevoiaşi, dar din puţinul lor obişnuiau să dea şi patrupedelor din gospodărie. Soarta a vrut ca familia să se destrame, stăpânul câinilor a murit, iar aceştia au ajuns în grija şi la mila vecinilor. Şi eu m-am numărat printre cei care au dorit să ajute la supravieţuirea celor doi căţei frumoşi şi total neagresivi. O perioadă m-am dus zilnic să-i hrănesc, dar acum, pensionar fiind şi cu sănătatea şubrezită, n-am mai ajuns la ei decât bisăptămânal.

Căţeii, recunoscând «torsul» motorului maşinii mele, îmi ieşeau în întâmpinare şi se bucurau, în stilul lor inconfundabil, de vizitele mele. Mărturisesc că m-am ataşat de aceşti căţei drăguţi şi blânzi, dar atât de singuri, ca de copiii mei! Eram trist când nu puteam să-i vizitez şi să-i hrănesc.

Şi vine vestea care mi-a rănit teribil inima. Stela, căţelul meu jucăuş şi prietenos, a murit călcat de o maşină condusă de un şofer fără suflet. O cameră de supraveghere din zonă a surprins momentul".

Ce se vede pe imagini? Se vede că pe strada Cireşilor, stradă de pământ, cu destule gropi, unde n-ai cum merge în viteză, doi căţei se joacă, la marginea străzii. În depărtare se vede venind o maşină. E un Audi Q 5. La apropierea maşinii, căţelul sare până spre mijlocul străzii. Şoferul (un tânăr olandez, cu afaceri în zonă) ar fi avut timp - dacă mergea mai fără viteză - să oprească (mai ales că ştia de prezenţa căţeilor în acel loc), dar grăbit şi lipsit de empatie, a preferat să-l calce fără milă, cu roţile din partea dreaptă, pe căţelul negru, continuându-şi apoi drumul fără să se uite înapoi! Eu înţeleg că în Olanda sau pe unde o mai fi umblând tânărul cu Audi nu prea întâlneşti câini pe străzi, dar aici e România şi cu toţii ştim că în localităţile rurale, mai ales, e nevoie de o viteză moderată şi de atenţie sporită pentru a putea preîntâmpina astfel de evenimente nefericite.

Cu toate eforturile medicului veterinar, Stela a murit. "Nu ştiu cum se simte tânărul afacerist olandez, dar eu simt un gol imens în suflet după pierderea căţelului iubit" - încheia trist prietenul meu. (S.C.)

 

Atenție imagini cu puternic impact emoțional!


comentarii
16 comentarii

bine zis om fara suflet.
Gresit spus sofer. Un sofer trebuie sa fie apt dpdv psihologic sa conduca un bolid care iata s-a dovedit din pacate fatal pentru un caine nevinovat, dar data viitoare poate fi fatal pentru un om daca este condus de un asemenea individ.
Asteptam decizia Politiei animalelor si suspendarea permisului individului pericol public.
05.04.2021 15:26
Dar mai terminati cu acest subiect ca sunt plictisit. ce sa faca soferul daca "javra" a sarit sub roti??? Animalele trebuie sa stea afara dar nu pe starad si sa sara la masini!!! daca era pe acolo un copil cu bicicleta se speria si putea sa moara sau il musca si statea "bine mersi" in spitalele noastre dragi si scumpe, mai plangeati acum dupa un caine???
Eu
05.04.2021 16:01
olandezul era si gay(se stie)si de aia o lovit intentionat ciinele
05.04.2021 16:22
Amicul dumneavoastra e cam confuz daca spune "Cainele MEU". Pai daca era cainele lui, nu avea ce sa caute pe strada. El e primul fara suflet, daca a lasat cateii aia pe strada, in frig si zapada, fara sa incerce sa contacteze vreun ONG care sa ii duca la un adapost.

Daca unul din aia doi caini "neagresivi" sareau la un biciclist, copil sau adult, tacea din gura si nu mai era "cainele lui".
iubitoru' beutoru'
05.04.2021 16:52
Pe acolo e si traseu cicloturistic. Daca acel caine ar fi atacat un copil pe bicicleta, mai sarea stapanul sa zica ca e cainele lui? Daca e al lui sa-l tina in curtea Lui, nu pe strada. Si eu iubesc animalele si detin un caine. Dar il ingrijeasc, nu-l las pe strada vagabond. Aici ar trebui sa plateasca stapanul daunele masinii.
Petru
05.04.2021 19:51
Aici e dispuna intre olandez ai stapan. Cainele...e motivul. A picat la mijloc
Ion
05.04.2021 19:56
Apropo... Stapanul are autorizatie de filmat pe domeniul public? Pe principiul amendarii salvatorilor ursuletilor, autoritatiile ce pazesc? Asteptam amenda
Mihai
05.04.2021 21:17
Cainii nu aveau ce sa caute pe strada. Daca a fugit dupa masina, sigur ar fi fugit si dupa un biciclist. CAINII SE TIN IN CURTE/CASA/APARTAMENT nu pe strada. Soferul poate l a vazut poate nu. Vina principala este in totalitate a propietarului cainilor. Si eu am caine in curte si l am dresat ca nu are voie pe strada pentru protectia lui si a pietonilor.
Cainii se tin in curte
05.04.2021 21:27
Soferul este un inconstient, deoarece nu a schitat nici o intentie de a reduce viteza masinii(un Audi oprea in mai putin de 1 metru).Comentariile cu biciclisti( copii nesupravegiati de parinti) si canii sant povesti inutile acum ,mai ales la tara unde toti se cunosc intre ei.Situatia este trista si pacat de bietul caine,care arata chiar bine si parea sanatos .
JIM
05.04.2021 23:18
Mai terminati cu dramaturgia contemporana cu accente mioritice, cum ca daca era un copil pe bicicleta, cum ca daca se speria si dadea cu capul de caldaram.Penibilitatea regizorala balcanica e de-a dreptul de nestavilit.Exista cai mai pasnice de rezolvare a problemei cu dropul de sare.Cea mai la indemana era contactarea unei asociatii care se ocupa de gazduirea in locuri amenajate, departe de salbaticia umana, a "javrelor" strazii.Pe de alta parte, in literatura de specialitate, orice forma de agresivitate necontrolata, inclusiv la adresa unui animal, poarta denumirea de sociopatie.Cu alte cuvinte, permiteti-mi sa spun in acest fel, probabilitatea ca sa asistam la o repetare a actului agresiv e destul de crescuta.In concluzie, nu m-as speria daca fiul meu ciclist ar intalni un caine, ci mai degraba daca s-ar intalni cu un sofer care nu-si poate stapani/controla instinctul agresiv. E mult mai periculos decat orice incisiv animalic.
06.04.2021 01:05
De unde se știe că la volan e un tânăr?
Mie mi se pare că e o femeie.
Un comentator
06.04.2021 10:09
@ Un comentator

Îi cunosc. Nici măcar nu contează dacă la volan era „tânărul” sau soția lui. Sunt la fel de „însuflețiți”.
Un vecin
06.04.2021 10:35
acu ceva vreme citísem o stire cu un pedofil olandez prin zona! acum iata inca un vestic ajuns probabil aici cu lectii de morala pentru noi cei din est. Probabil acolo nu a facut asa ceva ! Ai batut atatia kilometri ca sa-ti realizezi visul. Terminatilor, asupritorilor, rasistilor ati fost si veti fi o rasa de kakati. Mergeti dracului la voi si consumati ierburi pana o sa visati doar o Europa civilizata de ideile voastre . Mafiotilor!
ion
06.04.2021 12:38
1. Daca era calcat un OM erau mai putine comentarii rautacioase.
2. Pentru multi oameni dragostea pentru catei a devenit mai importanta decat dragostea pentru semeni.
3. Prea multe latraturi pentru un fapt divers! Proprietarul cainilor e absolvit de orice vina?!!
Cititescu
07.04.2021 09:36
1. Da, ai dreptate
2. Da, ai dreptate
3. Da, ai dreptate

PS. Inafara de tribuna online, ce anume mai citesti?
Cititescule
07.04.2021 11:53
https://bit.ly/3a4FkBK
la Cluj, desi aceeasi poveste e cu happy end si fapta mai putin criminala, s-a lasat cu dosar penal !!
12.04.2021 16:34
Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

Festivalul Gradinilor

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia